Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Що дратує пасажирів в маршрутках – відверті історії українців

Pro Гроші розповідають, чому українці не люблять їздити на громадському транспорті

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Українці розповіли, що найбільше їх дратує в громадському транспорті

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Багато українців, які не мають власного автомобіля, користуються громадським транспортом, зокрема маршрутками. Проте, поїздки у такому виді транспорту не завжди залишають приємні спогади у пасажирів та задоволення після поїздки.

Редакція Pro Гроші поспілкувалася з українцями, які часто користуються громадським транспортом, та дізналася, що у поїздках в маршрутках їх дратує найбільше.

Не чемні водії


Поспілкувавшись з пасажирами, ми зрозуміли, що більшість з них часто натикається на водіїв, поведінка яких залишає бажати кращого. Крупні купюри та пільгове посвідчення можуть моментально викликати бурю негативних емоцій.

Був випадок, коли мене висадили з маршрутки, тому що я дала водієві крупну купюру, щоб оплатити проїзд. Все починалося дуже добре, водій на початку навіть посміхався мені, але коли я протягнула йому купюру у 200 гривень, він різко змінив вираз обличчя та сказав мені пошукати дрібні гроші, яких у мене, на жаль, не було. Коли він це почув, то різко натиснув на гальма, відкрив мені двері та наполегливо запропонував почекати інший транспорт або викликати таксі. Я була шокована, тепер у мене завжди є дрібні купюри з собою, – розповіла Катерина.

Один з пасажирів спостерігав неприємну ситуацію, коли до салону зайшла старенька бабуся, показала пенсійне посвідчення, а водій їй відмовив та сказав оплачувати проїзд.

Ця ситуація мене просто вразила у негативному сенсі. У салоні було багато вільних місць та жодного пенсіонера, коли ця бабуся зупинила маршрутку. Після того, як вона показала своє посвідчення водієві, він почав підвищувати на неї голос та казати, що в салоні вже зайняті пільгові місця. Я розумів, що це неправда та вирішив втрутитися. Реакція водія просто шокувала, він зупинився та почав кричати вже на мене: "Заплати тоді, раз такий розумний". Мені не шкода грошей, я заплатив та повністю розчарувався у громадському транспорті, – каже Павло.

Невиховані пасажири


Ми почули багато історій про пасажирів, які в громадському транспорті поводять себе, як вдома. Вмикають голосно музику, вживають алкоголь та провокують інших людей на скандал.

Якось я їхала з роботи додому та сіла на єдине вільне місце біля чоловіка, який вживав у той момент алкоголь. Через 15 хвилин поїздки він різко захотів спати та подумав, що кращого місця, аніж моє плече він не знайде. Мене, звісно, це обурило, я йому кілька разів казала так не робити, але в результаті він зіштовхнув мене з місця та ліг на два сидіння. У той момент в мене була палітра злості на людей, які не можуть чемно себе поводити у громадському транспорті, – поділилася враженнями Тетяна.

Також в одного з пасажирів у маршрутці виникла ситуація, яка ледве не дійшла до бійки.

Заходить до салону жінка та стає прямо наді мною. Спочатку вона опиралася на мене, потім підняла свою сумочку, яка майже стояла у мене на голові. На моє прохання прибрати сумку, вона почала кричати, що я чоловік та маю їй поступитися місцем, хоча я був не єдиний чоловік в салоні. Після того, як я сказав, що не буду цього робити, вона почала мене бити цією самою сумкою. На щастя моя зупинка була наступною, але я був у шоці з тієї ситуації ще дуже довго, – розповів Дмитро.

Що ще дратує пасажирів в громадському транспорті


Багатьох пасажирів також дратує, що у громадському транспорті немає кондиціонерів, адже влітку маршрутки перетворюються на сауну. Навіть траплялися випадки, коли пасажири втрачали свідомість через те, що підвищився тиск внаслідок спеки в салоні маршрутки.

Також деякі українці скаржилися на те, що не вистачає транспорту, тому водіям доводиться набивати салон пасажирами, через що також можуть виникати різноманітні скандали.

Раніше ми розповідали про дивні поїздки українців у таксі. Також ми писали, що в Україні почнуть слідкувати за пасажирами у транспорті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.