Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця запустить поїзд за новим маршрутом: куди він прямуватиме

Залізничний перевізник пропонує пасажирам скористатися модернізованими електричками

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

УЗ анонсувала запуск Dnipro City Express

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Залізничний перевізник "Укрзалізниця" оголосила про наміри оновлення приміського сполучення у місті Дніпро. Планується запустити перший маршрут системи Dnipro City Express в грудні 2023 року.

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Згідно з повідомленням, наразі компанія випустила уже дванадцятий капітально відремонтований електропоїзд з початку 2023 року. Цей електропоїзд, народжений в Луганську та був модернізований на Київському електровагоноремонтному заводі (КЕВРЗ). Він є другим поїздом постійного струму серії ЕПЛ2Т, призначеним для Придніпровської залізниці. Зазначається, що до кінця року ще два поїзди серії ЕПЛ вийдуть з заводу.

Оновлений електропоїзд оснащений рядом нових зручностей для пасажирів. Зокрема, в ньому є:

  • пандуси для пасажирів з інвалідністю;
  • інклюзивні вбиральні;
  • навігація шрифтом Брайля;
  • місця для велосипедів;
  • порти Type-C та USB, щоб пасажири мали змогу зарядити свої гаджети.

Цей конкретний електропоїзд стає 24-м, випущеним з початку повномасштабного вторгнення. Вже сьогодні, 28 листопада, він вирушає до Дніпра, де в грудні приєднається до першого маршруту системи Dnipro City Express.

Укразалізниця запустить поїзд за новим міжнародним маршрутом

Укрзалізниця запустить новий міжнародний поїзд під №119 із Дніпра в Хелм (Польща) з 9 грудня. Пасажири проведуть понад 20 годин у подорожі за таким розкладом:

  • виїзд з Дніпра о 22:00, Знам'янка – 01:35, Київ – 05:34, Рівне – 11:15. Прибуття в Хелм – 17:20;
  • повернення з Хелму о 10:23, Рівне – 17:44, Київ – 22:45, Знам'янка – 06:50, Дніпро – 07:40.

Мандрівники вже можуть придбати квитки на потяг. Вони доступні в мобільному застосунку Укрзалізниці без додаткової комісії.

Які ще маршрути запустить УЗ

Українці матимуть ще більше можливостей доїхати до Карпат на поїзді, оскільки Укрзалізниця планує запустити нові маршрути з Сум та Кривого Рогу. Керівник пасажирського напрямку компанії, Олександр Перцовський повідомив, що нові сполучення охоплять напрямки Рахів та Закарпаття, пролягатимуть через Славсько. Планується, що поїзди з Сум та Кривого Рогу почнуть курсувати з 9 грудня.

Крім того, Укрзалізниця розглядає можливість включити нові поїзди з Кривого Рогу до Ясіні та з Сум до Рахова у 2024 році. Також у планах є покращення та відновлення існуючих маршрутів для більшої зручності пасажирів.

Раніше ми повідомляли, що Укрзалізниця запускає нові вагони для пасажирів. Також ми писали, що УЗ по-новому продаватиме квитки на міжнародний поїзд.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.