Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ажіотажний напрямок став доступним – куди Укрзалізниця запустила швидкісний рейс

Через велику завантаженість напрямку компанія вирішила запустити тимчасовий рейс в нічний час

Фото: Telegram УЗ. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця призначила швидкісний потяг з Києва до Харкова

Фото: Telegram УЗ. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця повідомила про запуск нового швидкісного потягу Інтерсіті+ №720/719. Він курсуватиме одним з найбільше популярних і завантажених напрямків – з Києва до Харкова і навпаки.

Інформацію опублікувала пресслужба УЗ в Telegram.

Відомо, що пасажирів вестиме потяг виробництва Hyundai Rotem, їх Укрзалізниця закуповувала в рамках підготовки до Євро-2012. Водночас представники залізничного перевізника уточнили, що їхати доведеться вночі. Плюс запуск тимчасовий, поки є великий наплив охочих. Розклад руху:

  • Поїзд №720 відправлятиметься з Києва з 16 липня по 9 серпня в неділю, середу та пʼятницю о 23:53, прибуватиме в Харків о 05:04.
  • Поїзд №719 у зворотному напрямку рухатиметься з 16 липня в неділю, середу та п’ятницю о 23:33, орієнтовний час прибуття в столицю – 4:56.

19 липня розклад переглянуть, оскільки почнуться ремонтні роботи на дільниці курсування. Але зміни обіцяють незначні. Квитки на потяг вже доступні для купівлі через різні офіційні канали Укрзалізниці, а саме в мобільному додатку, чат-боті, на сайті та в касах вокзалів.

Які "гірські шатли" запустила УЗ

Оскільки в самому розпалі період відпусток і чимало людей бажають відпочити в горах, компанія вирішила запустити так звані "гірські шатли" в Карпати. Дизель-поїзди мають кондиціонери, щоб пасажири проводили час у дорозі з комфортом.

Розклади рухів:

  • поїзд № 810/809 Львів – Рахів відправлятиметься зі Львова 22, 23, 29, 30 липня о 7:50, час прибуття – 13:40 (зворотний напрямок – відправлення з Рахова о 14:34 і прибуття до Львова о 20:35);
  • поїзд № 816/815 Львів – Рахів відправлятиметься зі Львова 22, 23, 29, 30 липня о 15:22, час прибуття до Рахова – 21:15;
  • поїзд № 816/815 Рахів – Львів відправлятиметься з Рахова 23, 24, 30, 31 липня о 4:18, час прибуття – 10:10.

Квитки також можна придбати на офіційному сайті Укрзалізниці чи іншими зручними способами. Нагадаємо, раніше перевізник обіцяв облаштувати кондиціонерами щонайменше половину вагонів у літній період. Інформація про наявність приладу надаватиметься за допомогою відповідної позначки біля кожного вагону.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрзалізниця буде продавати квитки по-новому та розповідав, що зміниться для пасажирів. Також ми повідомляли, що відбудеться з авіаперевезеннями в Україні після війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.