Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З перекупниками все? Чому українцям стане легше купувати квитки до Польщі

Розповідаємо, яке нововведення на Укрзалізниці точно полегшить життя багатьом пасажирам, які подорожують за кордон

Фото: Укрзалізниця

Квитки на поїзд до Польщі можна купувати тільки через Дія.Підпис

Фото: Укрзалізниця

Українці, які хоча б раз подорожували залізницею за кордон, напевно знають, що квитки на поїзд іноді просто нереально придбати через так званих перекупників. Однак незабаром ситуація якщо й не вирішиться цілком, то можливо, що покращиться, адже тепер придбати квитки на поїзд Київ — Варшава в застосунку Укрзалізниці можна тільки з Дія.Підписом.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами, верифікація через Дію підтвердить, що покупець квитків — реальна людина. А якщо хтось спробує з масово скуповувати квитки, то акаунт цієї людини просто заблокують. При чому назавжди. Тобто відтепер купувати квитки на поїзд Київ — зможуть тільки реальні пасажири.

"Людина більше не зможе купити квиток онлайн, навіть якщо видалить застосунок і спробує пройти верифікацію через інший пристрій", — розповів він.

Також Михайло Федоров розповів про ще одне нововведення, яке з'явилося у застосунку Дія. Так, відтепер пасажирам не обов'язково їхати на вокзал для того, аби повернути міжнародний квиток, якщо поїздка з якихось причин зірвалася. І гроші за квитки повертатимуть не пів року, а швидше.

"Завдяки Дія.Підпису це у минулому. Все робитимете в застосунку УЗ за кілька секунд", — пояснив Федоров.

Оновлення на Укрзалізниці

Вперше з 2008 року перевізник оновив свій парк плацкартних вагонів. Так, відтепер для пасажирів випускають понад 100 нових вагонів українського виробництва.

Мало того, нещодавно Укрзалізниця оголосила про плани придбати 44 нових пасажирських вагонів, серед яких передбачено постачання 9 плацкартних.

"Це будуть перші нові плацкартні вагони придбані за останні 15 років, та вперше плацкартні вагони українського виробництва", — розповів заступник міністра фінансів Олександр Кава.

Обмеження для пасажирів

Раніше Укрзалізниця попередила про обмеження за маршрутами безпересадкових вагонів №431, 432 Київ — Відень — Київ та №430 Відень — Чоп — Відень. Зміни відбулися з вини угорських перевізників, які вирішили ремонтувати залізничне полотно між Віднем та Будапештом.

Відповідно безпересадкові вагони зазначених вище поїздів курсуватимуть лише до станції Будапешт-Келеті. Зміни триватимуть до 18 листопада для поїздів, які відправлятимуться з Відня та до 17 листопада для поїздів, які відправлятимуться з Києва.

Раніше ми пояснювали, що робити пільговику, якщо водій маршрутки вимагає оплачувати проїзд. Також ми розповідали, на яких на яких маршрутах УЗ з’явиться послуга лише для українок.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.