Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця спростила продаж деяких квитків: що треба знати пасажирам

Пасажири УЗ можуть обрати місця в кількох потягах одразу та купити два квитки за одне оформлення

Фото: УЗ/Telegram

Укрзалізниця спростила процедуру купівлі квитків

Фото: УЗ/Telegram

Укрзалізниця повідомила про спрощення продажу залізничних квитків для пасажирів, які подорожують з трьох українських міст до станції Кошице (Словаччина). За допомогою мобільного додатку від компанії можна купити одразу кілька квитків на різні потяги, оскільки є необхідність у пересадці.

Деталі розповіла пресслужба УЗ в Telegram.

Українці мають змогу дістатися у Кошице з трьох міст:

  • Запоріжжя;
  • Дніпра;
  • Львова.

Відкривши застосунок у смартфоні, потрібно вказати своє місто відправлення та клікнути на кнопку "Знайти". Після відображення результатів пошуку пасажири зможуть обрати пропозицію пересадки на ст. Мукачево. Що цікаво, система запропонує користувачам визначитися з місцями в обох поїздах (до і після пересадки) та одразу купити два квитки.

Всього є два варіанти відправлення з Мукачево в Кошице:

  • потягом №961, який вирушає о 14:48, прибуває о 18:17;
  • потягом №963, який вирушає о 18:16, прибуває о 21:33.

Дістатися до місця призначення можна лише 2 класом. Вартість квитка в одному напрямку – 404,59 грн. Тривалість пересадки з України у Словаччину становить майже півтори години, а на зворотному шляху – 52 хвилини.

А нещодавно Укрзалізниця порадувала клієнтів звісткою про збільшення кількості посадкових місць на цьому популярному маршруті. У період з 28 жовтня до 5 листопада потяг №961 курсуватиме з додатковим дизель-поїздом 2 класу. Це дозволить уникнути нестачі квитків у пікові дати.

В Україні побільшало жіночих купе

Раніше ми розповідали, що жіночі купе з’являться ще в чотирьох поїздах Укрзалізниці. Станом на середину листопада 2023 року буде всього 8 маршрутів, які дозволятимуть купити квитки для подорожі в суто жіночій компанії. Йдеться про рейси:

  • №81/82 Київ – Ужгород;
  • №41/42 Дніпро – Трускавець;
  • №75/76 Київ – Кривий Ріг;
  • №15/16 Харків – Ясіня;
  • №17/18 Харків – Ужгород;
  • №29/30 Київ – Ужгород;
  • №3/4 Запоріжжя – Ужгород;
  • №26/236 Одеса – Рахів.

За словами голови правління компанії Євгена Лященко, пройшло лише кілька місяців існування ініціативи, але вона встигла продемонструвати великий попит, що і підштовхнуло керівництво компанії до збільшення кількості жіночих купе. З літа, відколи працює послуга, вдалося реалізувати понад 25 тисяч квитків.

Також у вагонах, де є жіночі купе, встановили системи відеонагляду. Вони дозволять забезпечити безпеку пасажирів і допоможуть контролювати обстановку в зонах загального користування. Придбати квиток наразі можна тільки в мобільному додатку, де він позначається відповідним маркуванням. Тож помилитися буде важко.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрзалізниця попередила про нові зміни та розповідав, кому з українців краще коригувати плани. Також ми повідомляли про шість порушень, за які пасажирів Укрзалізниці точно покарають.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.