Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Про ці правила Укрзалізниці знають не всі: за що пасажира можуть висадити з потяга

Висадка пасажира з поїзда є важливою мірою для забезпечення порядку та безпеки у залізничному транспорті

Фото: Укрзалізниця, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Провідники Укрзалізниці мають право висадити пасажира при певних умовах

Фото: Укрзалізниця, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Подорожуючи Укрзалізницею люди розраховують на безпеку та комфорт. Однак, іноді трапляються ситуації, коли пасажири можуть порушити спокій. У зв'язку з цим їх можуть висадити з поїзда.

Сайт Pro Гроші на основі правил Укрзалізниці пропонує розглянути, з яких причин пасажира можуть висадити з потяга.

Чому можуть висадити пасажира з поїзда

Однією з ключових причин для висадки пасажира є його стан. Якщо пасажир перебуває у явно вираженому нетверезому стані та заважає іншим пасажирам, провідник має право прийняти рішення щодо його висадки з поїзда.

У такому випадку на квиток ставиться позначка "відмовлено в перевезенні на підставі 8.38 Правил". Ця міра спрямована на те, щоб забезпечити спокій та комфорт інших пасажирів.


В інших випадках висадка пасажира може бути пов'язана зі здоров'ям. Якщо пасажир хворіє та потребує медичної допомоги, провідник може прийняти рішення висадити його з поїзда за участю медичного персоналу. Важливо забезпечити безпеку та належне обслуговування пасажира, який може потребувати невідкладної медичної допомоги.

Варто зазначити, якщо людина у несвідомому стані, то її речі з документами передають начальнику вокзалу.


Також однією з вагомих причин для висадки пасажира з поїзда є виявлення заборонених для перевезення предметів та речовин. Відмова у посадці та висадка можуть бути здійснені провідником, начальником поїзда чи воєнізованою охороною. Це має забезпечити безпеку всіх пасажирів та уникнути неприємних ситуацій через перевезення небезпечних матеріалів.

Чому квитки в жіночі купе купують чоловіки

Укрзалізниця запровадила жіночі купе. Вони доступні для проїзду у чотирьох поїздах. Однак, виникають конфліктні ситуації, коли чоловіки купують квитки у ці купе, а потім зіштовхуються з труднощами при посадці.

Автор блогу "Залізні магістралі" Олег Васильєв розповів про причини, чому чоловіки обирають місця у жіночих купе. Це відбувається через відсутність інших вільних місць для покупки. Він також зазначив, що правила перевезень залізничним транспортом дозволяють провідникам допустити пасажирів на місця, вказані у квитках.

Раніше ми повідомляли, що пасажирам Укрзалізниці запропонували вирішення найголовнішої проблеми серпня. Також ми писали, що Укрзалізниця запустила цікаву акцію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.