Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця збудує новий маршрут для поїздок в Європу: куди ще подорожуватимуть українці

Завдяки цьому проєкту з'явиться сполучення євроколією зі Львова до низки європейських міст

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Україна збудує ще одну євроколію для сполучення з Польщею

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця до кінця 2023 року планує завершити проєкт з будівництва ще однієї євроколії, яка з'єднає Україну та Польщу. Мова про залізничне полотно від держкордону від Польщі до Львова на ділянці Мостиська-Скнилів.

Про це розповів голова правління компанії Євген Лященко.

За його словами, у компанії вже є техніко-економічне обґрунтування будівництва. Саме проєктування має завершитися до 2023 року.

"Йдеться про будівництво ділянки Мостиська-Скнилів. Наразі вже маємо техніко-економічне обґрунтування. Плануємо завершити проєктування будівництва у 2023 році", – розповів він.

Євген Лященко додав, що завдяки цьому проєкту з'явиться сполучення євроколією зі Львова до:

  • Кракова.
  • Праги.
  • Відня.

Поїзда між Львовом і Варшавою

Ми вже розповідали, що у квітні 2023 року Укрзалізниця протестувала євроколію, по якій незабаром почнуть курсувати пасажирські поїзди з польської столиці до Рава-Руської та Львова.

Таким чином Рава-Руська перетвориться у зручний пункт пересадки між поїздами на євроколії та поїздами Укрзалізниці на українській колії.

Окремі вагони для чоловіків і жінок

Ольга Ожогіна 15 травня створила петицію, у якій запропонувала створити окремі вагони для жінок і чоловіків у поїздах Укрзалізниці, подорож у яких займає понад 6 годин.

"На довгих маршрутах, коли є необхідність сну у купейних чи плацкартних вагонах, пасажири можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі", – йдеться у тексті петиції.

Вона також зазначила, що перебуваючи у поїздах пасажири усі пасажири можуть відчувати потребу змінити одяг, однак зробити це в присутності представника іншої статі дискомфортно та незручно.

Станом на вечір 22 травня петицію підтримали вже 21 705 українців.

Нові правила повернення коштів за квитки

З травня пасажиру, який з якихось причин вирішив скасувати поїздку, повертатимуть повну вартість за купе, а також 50% за плацкарту за умови повернення квитка на поїзд не пізніше ніж за 6 годин до відправлення.

Також повернути гроші за квиток можна буде навіть якщо пасажир запізнився на поїзд (окрім квитка на плацкарту). Раніше компанія компенсувала лише 10% від ціни.

Раніше ми розповідали, як пасажирам Укрзалізниці користуватися знижками на таксі після подорожі поїздом. Також ми писали про процес українізації УЗ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.