Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У потягах можуть з'явитися окремі вагони для чоловіків і жінок: про що треба знати

На сайті Кабміну зареєстровано петицію щодо нового виду вагонів в потягах Укрзалізниці – розбиралися, що просить автор

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Уряд закликають створити окремі вагони для чоловіків та жінок

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

В Україні можуть з’явитися окремі вагони для чоловіків та жінок. Відповідна петиція зареєстрована на сайті Кабінету міністрів.

Петицію опублікували 15 травня. Станом на вечір 19 травня її підписало майже 12 тисяч українців.

Авторка документу Ольга Ожогіна закликає владу створити окремі вагони для жінок і чоловіків у потягах Укрзалізниці, які прямують маршрутом довше за 6 годин.

"На довгих маршрутах, коли є необхідність сну у купейних чи плацкартних вагонах, пасажири можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі", – йдеться у тексті петиції.

Авторка петиції зазначає, що на довгих маршрутах люди можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі.

"Непоодинокі випадки неприйнятної поведінки, такі як нав'язлива поведінка, умисні дотики до інших пасажирів тощо. Зокрема, відомі навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах", — пояснює авторка петиції.

Крім того, вона зазначила, що як жінки, так і чоловіки можуть відчувати потребу змінити одяг, однак зробити це в присутності представника іншої статі дискомфортно та незручно.

У яких містах діє знижка на поїздки в таксі

Для своїх пасажирів Укрзалізниця встановила вигідні знижки на поїздки на таксі. Знижки на поїздки на таксі діятимуть, на жаль, не всюди, а тільки у 8 українських містах та на 10 вокзалах (у столиці – на трьох вокзалах).

  • Київ (на Центральному, Південному та Дарницькому вокзалах);
  • Дніпро;
  • Львів;
  • Одеса;
  • Івано-Франківськ;
  • Ужгород;
  • Полтава;
  • Кривий Ріг.

"Йдеться про акцію, яка вже й дотепер діяла в цих містах – знижку на вартість поїздки на таксі до залізничного вокзалу або з нього. Тепер її вирішили продовжити до кінця літа поточного року",– розповіли в Укрзалізниці.

Укрзалізниця змінила правила повернення квитків

Раніше сайт Pro Гроші писав про те, що Укрзалізниця змінила правила повернення коштів за квитки. Відтепер пасажиру повертатимуть повну вартість за купе, а також половину за плацкарту за умови повернення квитка на потяг не пізніше ніж за 6 годин до відправлення.

Раніше відповідна процедура була можлива лише за 9 годин до відправлення.

"Тепер пасажиру повертатимуть повну вартість за купе і половину вартості плацкарти. За умови, якщо він поверне квиток у касі або онлайн не пізніше ніж за 6 годин до відправлення поїзда. Ще донедавна це було можливо лише за 9 годин", — йдеться в повідомленні.

Також повертатимуть повну вартість квитка, навіть якщо пасажир запізнився на поїзд (окрім квитка на плацкарту). Раніше компанія компенсувала лише 10% від ціни.

"Скористатися такою можливістю можна протягом першої години й тільки у касі", — додали у відомстві.

Раніше ми розповідали, який маршрут незабаром відновлять для пасажирів. Також ми писали, хто може отримати знижку від Укрзалізниці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.