Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця змінила правила проїзду – що чекає на пасажирів

Розповідаємо, як ці зміни вплинують на роботу компанії та перевезення пасажирів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця не завжди відповідала сучасним потребам пасажирів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця змінила деякі правила перевезення пасажирів та багажу, аби відповідати сучасним потребам громадян.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Що зміниться для українців

В Укрзалізниці зазначили, що відповідні зміни стосуються повернення коштів та оформлення замовлень на перевезення багажу. Попередні правила певним чином обмежували компанію в наданні якісного сервісу перевезень, тому Укрзалізниця іноді не відповідала сучасним потребам українців.

"Правила, якими ми керувалися раніше, були прийняті ще у 2006 році, а останні зміни до них вносилися у 2019-му", – йдеться у повідомленні.

Насамперед оновилися правила повернення коштів пасажирам. Тепер компанія може повертати повну вартість квитка і половину вартості квитка, придбаного у вагон плацкарт, якщо пасажир повертає квиток не менше ніж за 6 годин до відправлення поїзда (раніше – не менше ніж за 9 годин).

Також дозволено повертати повну вартість квитка після відправлення поїзда (не більше, ніж за годину після відправлення). Раніше сума повернених коштів складала лише 10% від вартості квитка. Однак при цьому вартість квитка у вагон плацкарт не повертається, а повернення самого квитка після відправлення можливо тільки особисто через касу вокзалу.

Також Укрзалізниця оголосила про такі зміни:

  • спрощено процес оформлення замовлень для перевезення організованих груп пасажирів (раніше оформлення такого замовлення було можливе лише у письмовому вигляді). Згідно із новими правилами процедуру дозволено перенести в онлайн;
  • приведення термінів та визначень у відповідність сучасним нормам. Наприклад, визначення "дитина-інвалід" замінено на "дитина з інвалідністю", а визначення "інвалід війни" замінено на визначення "особа з інвалідністю внаслідок війни";
  • урегульовано питання замовлення перевезень автомобіля через електронні сервіси;
  • уточнено порядок оплати за перевезення собак та дрібних кімнатних тварин;
  • введено нову категорію поїздів – місцеві поїзди, що пристосовані для зʼєднання інфраструктури різних видів транспорту, а також визначено порядок оформлення, проїзду та повернення проїзних документів для такого сполучення.

Раніше ми розповідали, які завдання поставили перед новим керівником Укрзалізниці. Також ми писали, які сервіси стали доступні у застосунку залізничної компанії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.