Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вперше за понад 20 років: який маршрут незабаром відновлять для пасажирів Укрзалізниці

Укрзалізниця відновила ділянку євроколії довжиною 8,4 км та відреставрувала вокзал, де зупинятимуться поїзди на Польщу

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Україна облаштовує нове залізничне сполучення з Польщею

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця незабаром відновить ще одне залізничне сполучення з Варшавою. Мова про пасажирський залізничний пункт пропуску у Раві-Руській.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку регіонів, територій та інфраструктури.

Зазначається, що останній поїзд міжнародного сполучення зупинявся там ще на початку 2000-х років, тобто майже 20 років тому.

Наразі українські та польські залізничники спільно здійснюють випробувальну поїздку маршрутом Люблін – Рава-Руська. Раніше по цій колії вже почав курсувати перший тестовий поїзд. Регулярні рейси мають з'явитися за декілька місяців.

Отож Рава-Руська перетвориться у зручний пункт пересадки між поїздами на євроколії та поїздами Укрзалізниці на українській колії.

Як пояснив віцепремʼєр з відновлення України Олександр Кубраков, поїзди, які курсуватимуть між Варшавою, Любліном, Рава-Руською та Львовом, задовольнять величезний попит українських пасажирів на польському напрямку, а також дещо послаблять навантаження на автомобільні пункти пропуску.

"Працюємо над тим, щоб наші країни стали ще ближчими одна до одної", – додав він.

Українцям оновили правила проїзду на поїздах

Насамперед оновлення торкнулися правил повернення коштів пасажирам. Тепер Укрзалізниця може повертати повну вартість квитка і половину вартості квитка, придбаного у вагон плацкарт, якщо пасажир повертає квиток не менше ніж за 6 годин до відправлення поїзда (раніше – не менше ніж за 9 годин).

Ще з'явилася можливість повертати повну вартість квитка після того, як поїзд поїхав (не більше ніж за годину після відправлення). Раніше сума повернених коштів складала лише 10% від вартості квитка. Однак при цьому вартість квитка у вагон плацкарт не повертається, а повернення самого квитка після відправлення можливе лише особисто через касу вокзалу.

Більше про нові правила, які запровадила Укрзалізниця, можна прочитати у нашій статті за посиланням.

Знижки на таксі для поїздки до вокзалу

Деякі пасажири Укрзалізниці можуть користуватися вигідними знижками, якщо вирішать проїхатися до вокзалу або з нього на таксі. Величина знижки – це половина вартості поїздки на таксі.

Наразі скористатися послугою можна на залізничних вокзалах у наступних містах:

  • Київ (на Центральному, Південному та Дарницькому вокзалах);
  • Дніпро;
  • Львів;
  • Одеса;
  • Івано-Франківськ;
  • Ужгород;
  • Полтава;
  • Кривий Ріг.

Раніше ми розповідали про оновлення мобільного застосунку Укрзалізниці. Також ми писали, що українською залізницею почне курсувати електропоїзд, обладнаний за європейськими стандартами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.