Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Для деяких українців зміняться умови поїздок до Польщі: про що попередила Укрзалізниця

В Укрзалізниці вважають, що таким чином збільшиться кількість поїздок поїздами

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

В Україні до кінця 2023 року має з'явитися залізнична колія, збудована за європейським стандартом. Будівництво, попри війну і складну економічну ситуацію, вже розпочалося.

Про це повідомляє польське видання Rp.pl.

Відомо, що першу ділянку колії будують у напрямку польського кордону. Вона з'єднає українське місто Рава-Руська з польським селом Хребенне. За словами директора офісу міжнародних проєктів Укрзалізниці Володимира Шемаєва, цю ж ділянку до кінця 2023 року продовжать до Львова по наявній широкій колії.

"У майбутньому це створить можливість курсування прямих поїздів Варшава – Львів, без пересадок і змін шасі", – розповів він.

Також є плани з будівництва нових шляхів з Кракова до Львова через польське село Медики та від Дорогуська через Ягодин до Ковеля. Так стандартна залізниця вийде лише на кілька десятків кілометрів вглиб України, але з’єднає європейську залізничну систему з важливими залізничними вузлами та пунктами перевалки вантажів.

"Ці ділянки для нас є найбільш актуальними, і ми не будемо зволікати з їх будівництвом. Ми завершуємо переговори з міжнародними фінансовими організаціями щодо коштів для цих інвестицій", – додав Володимир Шемаєв.

Українізація УЗ

Підготовка до цього триває ще з літа 2022 року — тоді Укрзалізниця детально вивчила всі можливі юридичні та технічні аспекти, була опрацьована величезна кількість інформації про об’єкти, які потребують українізації.

"На основі цих даних ми склали комплексну програму українізації, яка не просто змінює назви та знімає радянські символи чи російські назви, а фундаментально змінює українську залізницю", – розповів голова правління УЗ Олександр Камишін.

Відомо, що процес українізації відбуватиметься з 2023 по 2025 рік. За цей час в декілька етапів планується українізувати все, що досі повʼязувало українську залізничну галузь з РФ: назви регіональних філій, позначки кілометражу, сигнальні позначки, радянські барельєфи, назви станцій тощо.

Раніше ми розповідали, що по українській залізничі почне курсувати електропоїзд, обладнаний за європейськими стандартами. Також ми писали, що Укрзалізницю очолив новий керівник.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.