Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця запускає новий важливий сервіс – що зможуть зробити деякі пасажири

Розповідаємо, які зміни підготувала Укрзалізниця для своїх пасажирів та кому нововведення точно сподобається

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Спеціальні вагони для осіб з інвалідністю можна буде замовляти онлайн

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця продовжує впроваджувати різноманітні нововведення, завдяки яким послуги компанії стають доступнішими для пасажирів. Так, наприклад, УЗ запускає сервіс онлайн-замовлення спеціальних вагонів для людей з інвалідністю.

Про це повідомляє пресслужба перевізника.

Так, послуга розрахована:

  • на громадян з інвалідністю першої групи;
  • на дітей з інвалідністю;
  • на пасажирів на колісних кріслах та осіб, що їх супроводжують.

Як замовити інклюзивний вагон

Заявку через онлайн-сервіс потрібно подати хоча б за три дні до дати запланованої поїздки. Після отримання заявки оператори Укрзалізниці впродовж доби зв'яжуться із замовником послуги.

Забрати квитки та заплатити за них можна в касі залізничного вокзалу не пізніше ніж за годину до відправлення поїзда.

У яких вагонах перевозять пасажирів з інвалідністю

Станом на зараз в Укрзалізниці є 50 обладнаних підйомниками чи пандусами вагонів з яких 37 — ці вагони нового покоління, які збудували впродовж останнього року.

Всі ці вагони мають умови для інклюзивного користування. Наприклад, там є універсальний туалет та купе, облаштоване для потреб людей з інвалідністю. У цих купе встановили:

  • спальні дивани, які можуть змінювати кут нахилу та фіксувати тіло;
  • пульт для регулювання освітлення;
  • кнопка для звернення до провідника;
  • пристрій для гучномовного зв'язку з ним.

Чому пасажири скаржаться на вагони УЗ

Нещодавно пасажирка УЗ Діана Калашник у коментарях під публікацією компанії у Facebook розповіла про свою невдалу подорож залізницею. Проблеми розпочалися ще у поїзді 228Л Ясіня — Київ, квитки на який коштують по 700 гривень з людини.

"Стан поїзда не те що незадовільний, це жах. Нема нічого, дихати нічим, все ламається та падає, туалети це зовсім страх, розетки 54 вольт, вибачте, але що вони заряджають? Це жах, а не сервіс!!!!!!!! Їхати неможливо", — розповіла вона.

На скаргу жінки відреагували й інші клієнти Укрзалізниці. Так, користувач В'ячеслав Вернидуб теж отримав негативний досвід від сервісу УЗ. Він розповів, що вагон поїзда нагадує камеру тортур, адже у спеку там відкривалися лише 3 вікна, і ті в коридорі. Крім того, не працював кондиціонер.

Раніше ми розповідали, куди Укрзалізниця витратить майже 80 мільйонів гривень під час війни. Також ми писали, куди УЗ призначила додаткові поїзди.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.