Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця скасує деякі рейси у вересні – куди українцям буде важче потрапити

У зв’язку з плановими ремонтами інфраструктури відбудуться зміни у маршрутах до популярного Перемишля

Фото: УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця змінить деякі маршрути через ремонт на інфраструктурі

Фото: УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця попередила пасажирів про початок ремонтних робіт на інфраструктурі у польському Перемишлі. Їх проводитимуть з 8 вересня орієнтовно місяць. Це призведе до змін у розкладах рухів деяких потягів, але компанія знайшла способи мінімізації негативного впливу ремонтів.

Про це УЗ повідомила в Telegram.

Одна з найважливіших змін – скасування поїздів №89/90 Київ – Перемишль та №73/74 Харків – Перемишль. Вони не курсуватимуть з 7 вересня до 6 жовтня. Але замінити маршрут планують призначенням нового потягу №119/120 Київ – Хелм, який стане третім щоденним з наявних.

Пасажирам не доведеться перетинати кордон серед ночі під час комендантської години, оскільки час відправлення з Києва – 06:28 год., до Хелма потяг прибуватиме о 17:27 год. Розклад зворотного руху такий:

  • відправлення з Хелма – о 10:23 год.;
  • прибуття до Києва – о 22:45 год.

Деякі поїзди до Перемишля таки збережуть протягом всього місяця ремонтних робіт. Мова про вихідні дні, а саме відправлення з Києва 7-8, 14-15, 21-22 вересня. Курсуватимуть два потяги Інтерсіті+:

  • діючий №705/706 Київ – Перемишль;
  • новий №707/708 Київ – Перемишль.

Також вересневий графік ремонтів торкнеться розкладу руху поїздів №54 та №36:

  • №54 Перемишль – Київ відправлятиметься о 13:45 год. (замість 20:28 год.) та прибуватиме до Києва о 05:34 год. (замість 09:00 год.);
  • №36 Перемишль – Одеса відправлятиметься о 13:45 год. (замість 20:28 год.) і прибуватиме до Одеси о 08:10 год.

Як зауважили представники Укрзалізниці, завдяки новому рейсу до Хелма кількість запропонованих місць до Польщі зросте орієнтовно на 100. Якщо маршрут виправдає очікування і стане популярним для українців, то третій рейс узгодять і після завершення ремонту інфраструктури. Тоді кількість "польських" квитків зросте одразу на 10%.

За що українці люблять Укрзалізницю

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, які переваги має національний залізничний перевізник для наших громадян. Звісно, вистачає і скарг на роботу УЗ, але чимало людей відмічають доброту і зацікавленість співробітників у задоволені потреб пасажирів. Вони дякують провідникам за чуйність і допомогу в різних індивідуальних ситуаціях, наприклад, коли треба віднайти втрачені особисті речі.

"Поїзд 013к, Київ-Солотвино, 4 вагон, 10/03. Забула в купе iPad Pro. Залишила заявку в кол-центрі Укрзалізниці, через пів години передзвонили з новиною, що знайшли – забула під матрацом. Ввечері поїхала на вокзал зустрічати поїзд і забрала планшет. На жаль, не знаю ім’я провідниці, але велика дяка їй", – розповіла жінка.

Також пасажири бачать небайдужість працівників до людей під час війни. Нерідко УЗ призначала потяги за маршрутами, м’яко кажучи не дуже безпечними через бойові дії та періодичні ракетні обстріли. Причому рейси прибувають вчасно, а якщо запізнюються, то клієнтів завжди попереджають завчасно і намагаються надавати всіляку підтримку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що між Україною та Польщею запустять поїзд, який не курсував 10 років. Також ми повідомляли, що про ці правила Укрзалізниці знають не всі та розповідали, за що пасажира можуть висадити з потяга.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.