Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця провела новий тендер – на що витратять майже 80 млн гривень

Згідно з даними Prozorro, залізнична компанія завдяки новій угоді заощадила 18% бюджету

Фото: Укрзалізниця, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця витратить майже 80 млн гривень на встановлення Wi-Fi у потягах

Фото: Укрзалізниця, Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Український залізничний транспорт продовжує вдосконалюватися завдяки впровадженню передових технологій. Зокрема, стало відомо, що 21 серпня філія "Головний інформаційно-обчислювальний центр" АТ "Укрзалізниця" успішно провела тендер та уклала договір із фірмою "Віннком Україна" щодо розгортання телекомунікаційної мережі у потягах Інтерсіті.

Про це свідчать дані у системі Prozorro.

Згідно з даними, ця угода передбачає реалізацію проєктних робіт, монтажу та пусконалагодження обладнання з метою забезпечення доступу до бездротового інтернету пасажирам. Передбачається, що телекомунікаційні мережі охоплять десять потягів Hyundai HRCS2, два потяги Skoda EJ675, два потяги ЕКр-1 "Тарпан" та два потяги МПЛТ.

Мандрівники зможуть скористатися доступом до зовнішньої мережі інтернет завдяки технологіям Starlink, LTE та WiFi від станцій. Це надасть можливість швидкого та зручного бездротового з'єднання з мережею для всіх охочих.

Загальна вартість угоди складає 78,89 млн гривень, з них 65,03 млн гривень припадають на обладнання та 13,15 млн гривень – на послуги. Передбачається завершення робіт до квітня 2024 року, і гарантійний строк на обладнання становить три роки після монтажу та налагодження.

Оцінено, що формальна економія, отримана у результаті цієї угоди, становить 18% від очікуваної вартості закупівлі у розмірі 96,00 млн гривень. У тендері також брали участь фірми "Грін Нетворкс", "Смарт Інновейшн" та "Білінтех Україна", однак перемогу здобула компанія "Віннком Україна".

Зазначається, що системним інтегратором "Віннком Україна" володіє Ігор Поліщук, а керує Володимир Дубей. З 2016 року компанія успішно виконує підрядні роботи на загальну суму 471 млн гривень.

Які найбільші тендери проводились із 21 по 27 серпня

Минулого тижня, з 21 по 27 серпня, було укладено кілька великих угод через майданчик Prozorro. Серед них – ремонт доріг, енергетичні закупівлі та армійські витрати. Як повідомляє народний депутат Ярослав Желєзняк, десять найбільших тендерів минулого тижня вже підписано з підрядниками. Ось основні тендери другої половини серпня:

  • 996 млн гривень – на дорожні роботи в Полтавській області;
  • 810 млн гривень – на газ для Укрзалізниці;
  • 689 млн гривень – на харчування для Збройних Сил України (ЗСУ);
  • 670 млн гривень – на дорожні роботи в Вінницькій області;
  • 605 млн гривень – на ремонт житлового будинку в Ірпені;
  • 604 млн гривень – на харчування для ЗСУ;
  • 418 млн гривень – на оновлення програмного обладнання;
  • 285 млн гривень – на дорожні роботи в Івано-Франківській області;
  • 203 млн гривень – на ремонт автошляху;
  • 201 млн гривень – на електроенергію для теплоцентралі.

У коментарях до допису нардепа думки українців розділилися. Людей цікавить, чому влада обрала саме кінець літа для початку дорожніх робіт.

Раніше ми повідомляли, які закупівлі проводить Енергоатом для окупованої ЗАЕС. Також ми писали, за що в дитсадку мало не переплатили 384 млн гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.