Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Щоб серпневі труднощі не стали вересневими: куди УЗ призначила додаткові поїзди

Через підвищений попит на західному напрямку для пасажирів Укрзалізниці у серпні не вистачало поїздів

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

УЗ призначила додаткові поїзди

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

У серпні попит пасажирів на рейси у західному напрямку суттєво зріс. Через це Укрзалізниця призначила нові поїзди. Курсувати вони будуть у бік Ужгорода та проїжджатимуть через популярні курортні населені пункти.

Про це повідомили у пресслужбі УЗ.

Так, буде продовжене курсування поїзда №223/224 Київ – Ужгород. Він здійснюватиме рейси з 2 по 20 вересня та курсуватиме через день. Виїжджатиме з Києва поїзд о 16:07 і прибуватиме до Ужгорода о 8:31. Зворотно, з Ужгорода, поїзд виїжджатиме о 18:29 і прибуватиме до Києва о 10:46.

Маршрут поїзда буде проходити через станції поблизу найпопулярніших курортних містечок заходу України, серед яких:

  • Мукачево;
  • Карпати;
  • Свалява;
  • Славське;
  • Стрий.

Крім цього, також буде призначений додатковий поїзд №239/240 Ужгород – Київ. Поїзд відправиться з Ужгорода 31 серпня о 17:23 і прибуде до Києва о 10:39. Зворотно, з Києва, поїзд відправиться 1 вересня о 21:02 і прибуде до Ужгорода о 13:25.

За що пасажирам УЗ можуть відмовити у перевезенні

Для того, щоб не виникало проблем під час поїздок, пасажирам потрібно знати деякі правила перевезень. Зокрема вони стосуються ручної поклажі. До предметів, які легко переносяться пасажирами, та можуть перебувати у вагонах, відносять:

  • сумки;
  • рюкзаки;
  • валізи;
  • пакети.

Однак щодо ручної поклажі є вагові та розмірні обмеження. Згідно з правилами Укрзалізниці, пасажир має право перевозити ручну поклажу загальною вагою до 50 кг. Важливо враховувати, що ручна поклажа вагою до 36 кг включно перевозиться безплатно.

Водночас є обмеження і щодо розмірів ручної поклажі – сума довжини, ширини та висоти не повинна перевищувати 200 см. Це важливо враховувати при виборі поклажі та її упакуванні.

Якщо вага ручної поклажі понад 36 кг, але не більше 50 кг, то перевищення ваги до 14 кг оплачується за тарифами перевезення багажу.

Також пасажирам потрібно пам'ятати про заборону перевозити ручну поклажу загальною вагою понад 50 кг. Це обмеження пов'язане з безпекою пасажирів та правильним розподілом вантажу у вагонах.

Раніше ми писали про те, що УЗ показала оновлені плацкартні вагони. Також ми розповідали, що поїзди з України в Угорщину тимчасово скасовано.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.