Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

УЗ по-новому продаватиме квитки на міжнародний поїзд – що зміниться для пасажирів

Керівник пасажирського напрямку Укрзалізниці Олександр Перцовський розповів, які зміни для пасажирів готує компанія

Фото: Укрзалізниця, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

УЗ продаватиме онлайн квитки на поїзд до Відня

Фото: Укрзалізниця, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Компанія Укрзалізниця планує дозволити пасажирам купувати квитки на прямий поїзд до Відня онлайн. Така можливість, ймовірно, з'явиться вже до кінця 2023 року.

Про це повідомив член правління Укрзалізниці, керівник пасажирського напрямку Олександр Перцовський.

За його словами, перевізник також планує запустити новий поїзд за маршрутом Чоп — Відень.

"Чоп перетворюється у потужний хаб. Чоп-Відень — це поїзд, який у нашому сполученні ми пов'яжемо з Києвом та Львовом", — зазначив Перцовський.

Він розповів, що зараз пасажирам доступні всього 60 місць у вагонах поїзда, який прямує до Відня та Будапешта.

"Це третій-четвертий за популярністю взагалі напрямок. Тут ми принаймні 100-150 місць даємо і є можливість збільшувати", — розповів він.

Новий поїзд до Відня, як пояснив Перцовський, складатиметься з рухомого складу, який раніше возив пасажирів з Австрії до Румунії,

"Ми його відвоювали. Ставимо його на Чоп. Він стикується і зі Львовом, і з Києвом", — сказав керівник пасажирського напрямку УЗ.

До того ж українська компанія хоче запровадити онлайн систему продажу квитків на поїзд до Відня.

"У нас Відень – це останній бастіон недіджитальності. Але сподіваємося, що до кінця року ми це виправимо і з'явиться онлайн продаж всіх квитків: і цих, і квитків на прямий поїзд", — повідомив Олександр Перцовський.

Квитки на поїзд Київ – Варшава

Нещодавно Укрзалізниця інтегрувала свій застосунок із Дією, щоби ефективніше боротися з перекупниками, які активно розкуповували усі квитки на найпопулярніший поїзд – з Києва до Варшави. Так, тепер отримати квитки на поїзд можна у додатку ‎УЗ, але скориставшись особистим Дія.Підписом.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, завдяки верифікації акаунта через Дію підтверджується реальність покупця. Тож якщо з акаунта масово скуповуватимуть та повертатимуть квитки, його можуть заблокувати. Тобто купувати квитки тепер можуть тільки реальні пасажири.

Нововведення для пасажирів

Пасажири, які подорожують з трьох українських міст до станції Кошице (Словаччина), купуватимуть залізничні квитки за спрощеною процедурою.

Так, у мобільному додатку Укрзалізниці можна купити одразу кілька квитків на різні потяги, оскільки пасажирам потрібно пересідати на інший поїзд.

Детальніше про це можна прочитати у нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, на яку нову проблему поскаржилися пасажири Укрзалізниці. Також ми писали, у яких ще поїздах з'явилися жіночі купе.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.