Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

З України поїде поїзд за новим міжнародним маршрутом – куди зможуть доїжджати пасажири

Українська компанія запланувала на 2024 рік чимало змін для пасажирів, зокрема й на міжнародних напрямках

Фото: Facebook Укрзалізниці. Колаж: Pro Гроші

УЗ у 2024 році запустить новий поїзд до Польщі

Фото: Facebook Укрзалізниці. Колаж: Pro Гроші

У 2024 році українців до Польщі возитиме ще один додатковий поїзд. Мова про прямий рейс № 119/120, який курсуватиме між Дніпром та Хелмом.

Як повідомила пресслужба Укрзалізниці, на цьому поїзді пасажири зможуть ще швидше доїхати з України до польської столиці.

УЗ наразі мовчить про точний розклад руху поїзда, а також про те, коли ж відбудеться перший рейс. Втім, у компанії зазначають, що у поїзда Дніпро – Хелм буде зручна стиковка у напрямку до Варшави. Завдяки цьому подорож з українського Дніпра до столиці сусідньої держави буде коротшою на цілих чотири години, на відміну від поїздки поїздом Дніпро – Перемишль, який курсує зараз.

Також на покращення залізничного сполучення з Польщею можуть й жителі з інших регіонів. Наприклад, поїзд №35/36 Одеса – Перемишль прискориться – час у дорозі скоротиться на 50 хвилин у напрямку Польщі та аж на 2 години у зворотному напрямку. Завдяки цьому українці зможуть без проблем здійснювати пересадку в Перемишлі між цим рейсом та поїздом до або з німецького Берліна.

Загалом у 2024 році Укрзалізниця обіцяє запустити з 14 нових рейсів:

  • 11 – українських
  • 3 – за кордон.

Також зміни торкнуться ще 19 рейсів – як внутрішніх, так і закордонних.

Додаткові поїзди на 2024 рік

Нещодавно керівник пасажирського напрямку УЗ Олександр Перцовський повідомив, які ще нововведення для пасажирів планує запровадити перевізник наступного року. Зокрема, компанія планує дещо змінити курсування деяких поїздів. А саме:

  • №193/192 Кривий Ріг – Ясіня – курсуватиме через день;
  • №143/144 Суми – Рахів – з'єднає північ країни з гірськолижними курортами Прикарпаття та Закарпаття;
  • № 365/366 Луцьк – Рахів – дозволить мешканцям Луцька та Рівного їздити в Моршин, Долину, Калуш, Івано-Франківськ, Яремче, Буковель, Ворохту;
  • №27/28 Київ – Мукачево – новий поїзд, який столицю зі Славсько і Закарпаттям у пікові дати.
  • №368/367 Луцьк – Ужгород – курсуватиме щоденно та з'єднає Луцьк зі Львовом, Мукачево та Чопом;
  • №345/346 Ужгород – Чернівці – запрацює знову історичне сполучення Закарпаття з Буковиною через гірськолижний курорт у Славську.

Експеримент на Укрзалізниці

З 14 листопада за експериментальним розкладом курсує поїзд № 868/867 Варшава – Коломия. Зокрема, пасажирам надали можливість здійснювати посадку та висадку у Чернівцях. Ще за маршрутом у поїзда є зупинка у Рава-Руській, де люди зможуть пересідати на поїзд польського перевізника SKPL до Варшави.

Раніше ми писали, що відбулося на Укрзалізниці вперше за 15 років. Також ми розповідали, чому деякі пасажири скаржаться на УЗ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.