Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нові тренди на ринку нерухомості – де найвигідніше винаймати квартиру в Києві

Ціни на оренду житла в Києві постійно змінюються, і на них можуть сильно впливати економічні та політичні події в країні

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Києві збільшилась вартість оренди квартир

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Винаймати житло у Києві завжди було задоволенням не з дешевих. І зараз, коли курс долара стабільно зростає, вартість нерухомості в столиці України також збільшується. Так, за останній місяць, з 22 серпня по 21 вересня, ціни на оренду квартир в місті виросли на 17,73%.

Про це свідчать дані M2bomber.

Впродовж останнього місяця ціни на нерухомість у столиці лише зростали. Така ситуація може вплинути на багатьох жителів Києва та тих, хто планує переїхати в це місто. Пропонуємо дізнатися, які райони стали найбільш витратними та які залишаються більш доступними.


У якому районі Києва найдорожче винаймати житло

  • Печерський район – 31 407 гривень.

Це відомий елітний район, у якому завжди була висока вартість оренди житла. Однак за останній місяць ціни дещо знизилися, що може бути хорошою новиною для тих, хто розглядає можливість проживання там. Наразі власники житла просять квартплату в середньому у розмірі 31 407 гривень на місяць.

  • Шевченківський район – 26 109 гривень.

Це центральний район столиці, який відомий хорошою інфраструктурою. Ціни на оренду житла в цьому районі також знизилися протягом останнього місяця.

  • Голосіївський район – 21 500 гривень.

Голосіївський район завжди займав одне з перших місць за високою вартістю оренди. Ця частина Києва славиться своєю природною красою та парками, але ціни на житло тут залишаються високими.

  • Солом'янський район – 19 900 гривень.

Солом'янський район розташований близько до центру міста і має розвинену інфраструктуру. Ціни на оренду тут теж досить високі, але порівняно з іншими елітними районами, вони трохи менше.

У яких районах зросли ціни на оренду житла

  • Святошинський район – 14 500 гривень.

У цьому районі відбулися певні зміни у вартості нерухомості. Тут, станом на 21 вересня, однокімнатні квартири пропонують винаймати у середньому за 11 500 гривень, а ось двокімнатні – 14 500 гривень.

  • Дніпровський район – 14 500 гривень.

Ціни на оренду житла в Дніпровському районі також зросли. Ця ситуація може негативно вплинути на тих, хто шукав доступне житло у цьому районі.

  • Дарницький район – 14 000 гривень.

Ціни на оренду житла в Дарницькому районі зросли протягом останнього місяця. Район є досить популярним серед молоді та сімей, оскільки він має хорошу транспортну розв'язку та інфраструктуру.


Варто зазначити, що, попри те, що в цих районах за останній місяць зросли ціни на житло, вони залишаються найдоступнішими та вигіднішими.


Скільки коштує нерухомість у новобудовах Києва

Все частіше українці почали цікавитися житлом у новобудовах. Одним з факторів, що впливають на це, є зниження вартості житла.

За останній місяць у Києві ціни за один квадратний метр в гривнях зменшилися на 1,18%, що в перерахунку на площу дозволяє заощадити значну суму. Так, у період з 2 серпня по 20 вересня поточного року, вартість 1 квадратного метра скоротилася з 44 325 до 43 800 гривень, що становить 525 гривень за кожен "квадрат".

Раніше ми повідомляли, як узаконити будівництво власного житлового будинку. Також сайт Pro Гроші робив огляд найдорожчої квартири у Житомирі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.