Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

За ціною вживаного авто. В якій області можна купити найдешевші квартири

У багатьох регіонах особливим попитом протягом останніх місяців користуються однокімнатні квартири

Колаж: Pro Гроші

Названа область із найбюджетнішим житлом

Колаж: Pro Гроші

В Україні восени суттєво зросла кількість оголошень про продаж житла, у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року – на 37%.

Про це повідомляє 24 канал.

Водночас, найдешевші квартири пропонують у Сумській області. Там можна знайти найбільш бюджетні однокімнатні квартири по всій Україні. Так, один квадратний метр в середньому обійдеться у 16 318 гривень. Найнижчі ціни на житло зафіксовані у Ковпаківському районі міста – 15 600 гривень за "квадрат". Тобто квартира, площею 30 квадратних метрів обійдеться близько 11 500 доларів.

Де житло найдорожче

За останній місяць особливим попитом користуються однокімнатні квартири Києва. Однак разом із попитом зростає і ціна. Так, станом на початок листопада, сердня вартість квадратного метра становить 45 261 гривню.

Далі за вартістю йдуть західні регіони. Зокрема, квадратний метр в Закарпатській області, станом на кінець жовтня, в середньому коштував 37 331 гривні. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року, ціна зросла на 76%.

Де найдешевша оренда квартир

Протягом вересня та жовтня в Україні з'явилися 426,7 тисячі нових пропозицій з оренди квартир. Це на 31% перевищує показники липня та серпня. Найбільше пропозицій оренди можна знайти у таких областях:

  • Кіровоградській;
  • Дніпропетровській;
  • Полтавській.

У жовтні середня ціна оренди 1-кімнатної квартири у Києві становила 23 740 гривень. Це на 18,69% більше порівняно з минулим роком. При цьому вартість оренди у Київській області знизилася – середня ціна становить 14 350 гривень за "однушку".

У Львівській області вартість оренди однокімнатної квартири становить 20 162 гривень. Рекордно зросли ціни на оренду у Закарпатській області і зараз в середньому однокімантну квартиру здають за 19 368 гривень.

Найдешевше орендувати житло можна у Харківській, Миколаївській та Сумській областях.

На яке житло злетів попит під час війни

Тепер, замість панорамних вікон, українці обирають житло, яке знаходиться на нижніх поверхах та має бомбосховище.

Люди ставлять безпеку у пріоритет. Попитом користуються квартири чи будинки з гардеробними, які виконують правило двох стін, підземним паркінгом з обігрівом і можливістю обладнати бомбосховище.

Також люди обирають ту нерухомість, яка знаходиться на території з системою контролю доступу, адже прагнуть отримати компанію однодумців і безпечний життєвий простір.

Також актуальними лишаються питання багатофункціональної інфраструктури на території:

  • комерційної;
  • побутової;
  • рекреаційної;
  • дитячої.

При цьому все частіше українці віддають перевагу концепції 15-хвилинного міста, коли все необхідне є в межах пішої прогулянки.

Раніше ми писали про те, які квартири можна дуже вигідно перепродати після війни. Також ми розповідали, яке житло у столиці стрімко дорожчає.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.