Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деякі квартири у Києві злетіли в ціні на 80% – яке житло стрімко дорожчає

Розповідаємо, як змінились ціни в новобудовах різних класів за рік та скільки наразі коштують квартири

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

За рік ціни на деякі квартири в новобудовах зросли на 80%

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Через війну Росії проти України ринок нерухомості став дуже нестабільним, а ціни на квартири в новобудовах значно зросли.

За допомогою сервісу купівлі-продажу нерухомості ЛУН ми проаналізували, як змінились ціни на квартири в новобудовах за рік.

Скільки коштує квартира в новобудові

За рік ціни на квартири в новобудовах значно зросли, деякі здорожчали навіть на 80%. Наразі багато чинників впливають на такі зміни на ринку нерухомості.

У листопаді 2021 року середня ціна за квадратний метр становила 33 000 гривень, за рік вона зросла до 48 200 грн. А кількість новобудов, в яких пропонують житло, навпаки, зменшилась. Наразі забудовники пропонують квартири у 184 новобудовах столиці, у листопаді 2021-го на ринку нерухомості було 215 новобудов.

Особливо помітні зміни у розрізі класів новобудов. В новобудовах преміумкласу середня ціна за квадратний метр наразі становить 132 800 грн, за рік ціни на квартири в новобудовах такого класу зросли майже на 80%. У листопаді 2021-го середня вартість квадратного метра була 70 900 грн.

В ЖК бізнес-класу ціни на квартири зросли на 37,5%. Середня ціна квадратного метра у листопаді 2021-го становила 50 600 грн. Наразі один квадратний метр коштує в середньому 69 600 грн.

Квартири в новобудовах класу комфорт за рік здорожчали на 37%. Наразі середня ціна квадратного метра в новобудовах такого класу становить 36 900 грн, ще рік тому, у листопаді 2021 року, ціна квадратного метра була 26 900 грн.

В новобудовах економкласу зросли ціни на квартири майже на 41%. Середня ціна за один квадратний метр наразі становить 31 000 грн, у листопаді 2021-го квадратний метр коштував в середньому 22 000 грн.

Тобто, за рік найбільше зросли ціни на квартири в новобудовах преміумкласу, відповідно збільшився попит на таке житло. Середня ціна на один квадратний метр в таких новобудовах зросла на 61 900 грн, в той час, як середня ціна одного квадратного метра в ЖК економкласу за рік зросла на 9 000 гривень.

Раніше ми розповідали, де знайти найдешевше житло у Києві. Також ми писали, за скільки продають найбільш компактні квартири в столиці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.