Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Наразі українці обирають інші квартири – на яке житло злетів попит під час війни

Актуальними також лишаються питання багатофункціональної інфраструктури на території

Колаж: Pro Гроші

Люди ставлять безпеку у пріоритет

Колаж: Pro Гроші

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну вподобання людей стосовно нерухомості значно змінилися. Тепер, замість панорамних вікон, українці обирають житло, яке знаходиться на нижніх поверхах та має бомбосховище.

Про тренди нерухомості сайту Pro Гроші розповіла експертка ринку нерухомості Вікторія Берещак.

Люди ставлять безпеку у пріоритет. Зараз українці шукають квартири чи будинки з гардеробними, які виконують правило двох стін, підземним паркінгом з обігрівом і можливістю обладнати бомбосховище.

Відтепер попит зобов'язує розробників піклуватися про безпекові питання.

Що ще турбує українців

Також люди обирають ту нерухомість, яка знаходиться на території з системою контролю доступу, адже прагнуть отримати компанію однодумців і безпечний життєвий простір.

Також актуальними лишаються питання багатофункціональної інфраструктури на території:

  • комерційної;
  • побутової;
  • рекреаційної;
  • дитячої.

Концепція 15-хвилинного міста, коли все необхідне є в межах пішої прогулянки, часто поступається формату поліфункціональної системи. Люди не хочуть покидати територію ЖК, щоб задовольнити потреби у чомусь, – говорить експертка ринку нерухомості Вікторія Берещак.

Афери з орендою житла

Раніше ми писали, що з початку повномасштабного вторгнення багато українців залишили свої домівки та переїхали. Тому афери з орендою житла нині трапляються досить часто.

Дуже пристойні квартири з хорошим ремонтом вони пропонують в оренду майже безплатно. А вся афера крутиться довкола підписання договору.

Річ у тім, що до документів відразу ж прикріплюють чек про оплату, тим самим прикриваючи призначення платежу, а це не оренда житла, а — надання інформаційних послуг!

Якщо вчасно не помітили аферу, то можете втратити і гроші, і квартиру.

Також будьте уважні, коли знаходите оголошення про оренду квартири в інтернеті. Якщо вас підганяють з рішенням та просять передоплату, то це точно аферист.

Також ми розповідали, скільки коштують квартири в новобудовах під Києвом. Загалом житло під Києвом дешевше, ніж у самій столиці. Якщо середня ціна квадратного метра у Київській області становить 32 300 грн, то у місті за квадратний метр в середньому прийдеться заплатити 48 200 грн.

Нагадаємо, ми також розбирали, як нові податки вплинуть на вартість нерухомості.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.