Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як раніше вже не буде: які квартири скуплятимуть зі швидкістю світла після війни

Разом з експертом розібралися, на які квартири буде шалений попит та на що українцям варто звернути увагу

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Українцям потрібно обирати лише ліквідне житло, якщо в майбутньому його потрібно продати дорожче

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

В умовах війни багато людей не ризикують вкладати свої гроші в нерухоме майно, проте вже деякі українці починають задумуватися над тим, в яку нерухомість потрібно інвестувати кошти після війни.

Експертка з ринку нерухомості Вікторія Берещак розповіла сайту Pro Гроші, на які квартири буде шалений попит після війни.

Потрібно шукати регіони, де є потенціал розбудови


За словами експертки, відбудова України стане питанням честі, гідності та політичних і фінансових амбіцій для багатьох країн, державних та навіть приватних капіталів. Тому інвестиційний попит на нерухомість в Україні буде тільки зростати.

Де саме він буде проявлятися? Я переконана, що це буде Київ та Київський регіон, Одеса, західні області, де є потенціал розбудови та можливість розвивати саме місто. Гадаю, що це буде певною мірою Львів або його околиці, Тернопіль та Івано-Франківськ. Але, прикута увага буде все ж таки до Києва.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Попит буде не на самі квартири, а на об'єкти нерухомості


Експертка зазначила, що після війни шалений попит буде спостерігатися саме на житлові комплекси. За її словами, зараз можна розібрати три типи комплексів, які після війни стануть ще популярнішими.

По-перше, люди обиратимуть комплекси з функцією полісів та екокластери з рекреаційним потенціалом, тобто з можливістю організувати дозвілля на території ЖК. Це можуть бути великі паркові території або комплекси з водоймами. Такі ЖК будуть дуже цінуватися після війни, – каже Вікторія Берещак.

Другий тип – житлові комплекси з концепцією 15-хвилинного міста. Тобто, ЖК розташований за межами міста, але лише за 15 хвилин ви можете доїхати до всіх необхідних об'єктів, наприклад, до дитсадочка, школи, улюбленого ТРЦ, кінотеатру тощо.

При цьому комплекс має бути багатофункціональним з розвиненою внутрішньою інфраструктурою – ресторани, кав'ярні, можливо навіть салони. За словами експертки, на ці об'єкти особливу увагу звертатимуть бізнес-інвестори.

Третій тип – апарт-готелі або апарт-комплекси, які будуть в професійному управлінні операторів, можливо навіть з досвідом роботи в готелях. В таких комплексах буде мікс оренди – подобова, середньострокова й довготривала, тому попит зростатиме ще й від внутрішнього споживача, – додала експертка.

В такий об'єкт інвестори точно захочуть вкласти свої гроші, адже вони безумовно матимуть з нього дуже непоганий прибуток.

Раніше ми розповідали про топ-5 трендів на ринку нерухомості у квітні. Також ми писали, які квартири потрібно купувати вже зараз.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.