Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як купити квартиру, щоб грошей вистачило ще й на ремонт: три поради

Під час купівлі житла можна помітно заощадити

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Знизити ціну на квартиру можна кількома способами

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

До покупки квартири потрібно відноситися з особливою відповідальністю. Рішення не приймається за один день, а гроші на нове житло, швидше за все, довго збиралися. Практично кожен не проти заощадити і при цьому не поступитися своїм вимогам та бажанням. Кошти, що залишилися, можна буде вкласти, наприклад, в ремонт або нові меблі.

Pro Гроші розповідають про три надійні способи, як не переплачувати, купуючи квартиру.

Поверх, метраж та площа кухні

Для того щоб заощадити, не зайвим буде звернути увагу на ці параметри. Так, квартири з однаковою площею, але з різницею в метражі кухні матимуть різні ціни. Наприклад, квартира з кухнею 6 квадратних метрів буде на 2000 доларів дешевшою, ніж із площею 7 квадратів. Також одна площею 34 кв.м. буде дешевше за однушку площею 35 кв.м. також на 2-3 тисячі доларів.

Крім того, можна заощадити, купивши квартиру на нижніх поверхах. Зазвичай вони дешевші. І особливо зручні для сімей із дітьми.

Не переплачуйте за оформлення

Від оформлення угоди з купівлі квартири нікуди не дінешся. Часто власники житла під час продажу обіцяють зробити знижку на витрати на оформлення. Однак не варто забувати, що договір купівлі-продажу – задоволення не з дешевих. Вартість підготовки документів та укладання договору може досягати 7,5% вартості квартири.

Уважно порахуйте, скільки коштуватиме оформлення угоди і тільки після цього ухвалюйте рішення про те, як вигідніше все провернути. Можливо, буде сенс розділити витрати порівну?

Розумний торг

Торгуватися не соромно, а можна й треба. Це ваші гроші та ваша вигода. Навіть якщо на початку знайомства власник запропонував вам невелику знижку, подумайте, на чому ще можна "збити" ціну.

У той же час, дискусія має бути побудована настільки грамотно, щоб переконати власника зробити знижку.

Серед причин, які можуть вплинути на зниження ціни, можуть бути такі:

  • кутова квартира;
  • розташування на першому чи верхньому поверхах;
  • невдале планування;
  • непрезентабельний під'їзд;
  • недоглянута прибудинкова територія;
  • розташування будинку "вікна у вікна";
  • відсутність інфраструктури у окрузі;
  • відсутність балкону;
  • дефіцит паркомісць;
  • зношені комунікації;
  • сусідство з галасливою дорогою, залізничним полотном, промисловою зоною та ін.

Також перед покупкою не зайвим буде поспілкуватися із сусідами. Можливо, що в квартирах на поверсі або над ним живуть "буйні" особи. Про це із задоволенням повідомить одна із сусідок, яка, можливо, не раз викликала правоохоронців. Якщо це не переконає вас відмовитись від покупки, можете сміливо просити знизити ціну на квартиру.

Крім того, знижку можуть зробити, якщо в будинку є кафе або ресторани. Очевидно, що вечорами під вікнами буде зовсім тихо.

Особливу увагу треба звернути на ремонт у самій квартирі. Низькі стелі, відбита плитка, порваний лінолеум, тріщини на стеклах, сліди потік на стінах і стелі, сантехніка, що проржавіла, пліснява в санвузлах можуть стати причиною для торгу. Адже вам за ваші гроші доведеться упорядковувати своє майбутнє житло.

Аргументів для торгу із власниками може бути десятки. Все залежить від того, наскільки ви налаштовані отримати знижку та на яку суму господар квартири готовий поступитися.

Раніше ми писали про те, як здати квартиру в добрі руки з першого разу. Також ми розповідали, на яких умовах українцям пропонують орендувати бункери.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.