Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українцям пропонують орендувати бункери: які вони та скільки коштують (фото)

Попереджаємо, що жоден із варіантів не відповідає всім вимогам до справжніх укриттів

Колаж: Pro Гроші

Українцям пропонують різні варіанти

Колаж: Pro Гроші

Під час винаймання житла у людей змінились вподобання. Тепер більшість українців обирають житло на першому поверсі, без панорамних вікон та ближче до укриття. Орендодавці вирішили не втрачати можливість заробити і здають людям навіть квартири-бункери та бомбосховища. Однак зверніть увагу, що жоден із варіантів не відповідає всім вимогам до справжніх укриттів.

Покажемо аналіз пропозиції на майданчиках оголошень та кілька найпопулярніших варіантів, пише OBOZREVATEL.

Квартира-бункер

Квартиру на цокольних поверхах і в підвальних приміщеннях покупцям пропонують як "бункер". Але таке житло не можна використовувати як бомбосховище. Воно не відповідає всім нормам безпеки.

Також варто памʼятати, що будинок може бути старий і є ризик обвалів. У Полтаві "квартиру-бункер" на цокольному поверсі без ремонту продають за 17 тисяч доларів.

Квартира-бункер
Фото: OBOZREVATEL

Оренда бункера

На Миколаївщині бункер пропонують орендувати за ціною квартири. Господар просить за бункер, який оточений пагорбами і знаходиться за 10 км від міста – 2 тисяч гривень.

Оренда бункера
Фото: OBOZREVATEL

Площа приміщення становить 30 кв. метрів (повноцінна смарт-квартира), однак воно не призначене для тривалого проживання. В бункері немає ні каналізації, ні водопостачання.

Проєкт бункера

Звичайний льох, де зберігають продукти, хтось також вирішив продавати, як проєкт бункера. Приміщення площею від 10 квадратів продадуть за 100-125 тис. грн. Однак вам доведеться додатково платити за те, щоб закопати таку конструкцію та обладнати її вентиляцією.

Проєкт бункера
Фото: OBOZREVATEL

Як орендувати свою першу квартиру

Раніше ми вже писали про те, на що варто звернути увагу, коли вперше орендуєте житло. Наприклад, найголовніший критерій – перевірити стан житла.

Коли зайдете до квартири, то одразу перевірте те, чи відповідає воно тим фото, які були в оголошенні. Випробуйте всі вимикачі та розетки. Переконайтеся, що вся сантехніка та прилади справні. Не забудьте уточнити у власника, де щиток, та який з перемикачів відповідає за його квартиру.

Також важливо перевірити, чи не протікають труби та стан вікон, адже від цього залежить те, як тепло вам буде взимку. Однак це не єдине, на що варто звернути увагу.

Також сайт Pro Гроші розповідав про "чорних рієлторів" і чим вони небезпечні та правила, як легально здавати свою нерухомість під оренду.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.