Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відповідь вас здивує – де насправді дорожче орендувати нерухомість

Навіть під час повномасштабної війни в Україні власники нерухомості часто підвищують ціни на оренду житла

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Києві найдорожче винаймати житло

Фото: ЛУН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У західних регіонах України, починаючи з початку повномасштабної війни, спостерігається стрімке зростання вартості оренди житла. Особливо це помітно у Львові, де протягом декількох останніх кварталів ціни на нерухомість ростуть надзвичайно швидко. Внаслідок цього у багатьох людей виникає враження, що орендувати квартиру в Києві може бути дешевше, ніж у Львові. Але чи справді це так?

Щоб відповісти на це запитання, редакція сайту Pro Гроші проаналізувала ринок нерухомості на маркетплейсі DIM.RIA.

Які ціни на оренду житла в Києві

У третьому кварталі 2023 року середня вартість оренди однокімнатної квартири в Києві становила 14 970 гривень. Це на 16% більше, ніж у другому кварталі. Для двокімнатної квартири середня ціна обчислювалася на рівні приблизно 17 962 гривень на місяць, що також відзначається зростанням на 16% порівняно з попереднім кварталом.

Варто зауважити, що в столиці можна знайти найрізноманітніші пропозиції, і найвища орендна ціна становить неймовірні 182 тисячі гривень на місяць за трикімнатну квартиру.

Скільки коштує винаймати нерухомість у Львові

У Львові середня вартість оренди однокімнатної квартири становить 13 472 гривень, що є на 8% більше, ніж у попередньому кварталі. Двокімнатна квартира в цьому місті обійдеться приблизно в 15 184 гривні, що також відзначається зростанням на 9% порівняно з попереднім кварталом. Ці розрахунки показують, що у Львові оренда житла також стала дорожча, але ріст цін не такий швидкий, як у Києві.

Яке місто стало найдорожчим для покупки квартири

Якщо Київ "обігнав" Львів за вартістю оренди житла, то коли йдеться про придбання нерухомості, ситуація виявляється трохи іншою. Після аналізу цін у жовтні фахівці виявили дещо несподіване: Львів став найдорожчим містом в Україні.

Середня вартість житла у Львові склала 48,1 тис. грн/кв. м, в той час, як у Києві ця ціна становила 47 тис. грн/кв. м. Це виявилося несподіваним розвитком подій, оскільки Львів вперше обігнав столицю за цінами на житло.

Раніше редакція дізналася в експертки з нерухомості Вікторії Берещак, чи вигідно зараз вкладати гроші в "сталінки" та "хрущовки". Також ми писали, коли в Україні почнуть масово будувати квартири.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.