Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Несподівана тенденція на ринку: яке місто стало найдорожчим для купівлі житла

Пропонуємо дізнатися, в якому українському місті в жовтні були зафіксовані найвищі ціни на нерухомість

Фото: Pexels, ЛУН. Колаж: Pro Гроші

Львів став найдорожчим містом для купівлі нерухомості

Фото: Pexels, ЛУН. Колаж: Pro Гроші

Нерухомість завжди залишалася важливим фактором в економіці та житті кожної людини. Україна наразі стикається зі стабільним підвищенням цін на житло. Ба більше, у жовтні середня вартість квартир в країні дещо здивувала експертів. Це пов'язано з тим, що Львів став найдорожчим містом, обігнавши Київ.

Про це повідомила директорка із розвитку бізнесу в ЛУН Олена Унаньян на архітектурно-будівельному Business Forum "Відновлення України. Модернізація і трансформація".

Середня вартість житла у Львові становила 48,1 тис. грн/кв. м, тоді як у Києві вона дорівнювала 47 тис. грн/кв. м. Олена Унаньян зазначила, що вперше за всю історію ЛУН Львів на 2% обійшов столицю за цінами на житло, і це стало досить несподіваним розвитком подій.

"Станом на жовтень третє місце за середніми цінами посів Ужгород (42 тис. грн/кв. м), що зміг обігнати Дніпро (41,6 тис. грн/кв. м) і Одесу (36,6 тис. грн/кв. м)", – зазначила директорка із розвитку бізнесу в ЛУН.

Основні тенденції на ринку свідчать про умовну стабілізацію цін у всіх регіонах України при відносній активізації інтересу. Згідно з даними ЛУН, відвідуваність їхнього порталу зросла на 27% у третьому кварталі 2023 року порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

Яку нерухомість обирають українці

Українці почали частіше надавати перевагу нерухомості бізнес-класу за середньою ціною 2 тис. дол. за кв.м. Директорка з маркетингу компанії DIM Дарія Бедя розповіла, що надалі ситуація буде залежати від подій на фронті, частоти обстрілів столиці та можливих відключень електроенергії. Також, імовірно, що покупці цієї категорії можуть виїхати за кордон на зиму.

Покупці при виборі нерухомості бізнес-класу ретельно вивчають всі деталі, а також обирають об'єкти в залежності від репутації забудовника, його здатності виконувати обіцянки та гнучких умов оплати. Важливими факторами є зовнішній вигляд об'єкта, якість будівельних матеріалів, просторове планування та інфраструктура.

Раніше ми повідомляли, коли в Україні почнуть масово будувати квартири. Також сайт Pro Гроші за допомогою експертки з нерухомості з'ясував, чому "сталінки" та "хрущовки" стали небезпечними.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.