Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не менше мільйона гривень? Що відбувається з цінами на квартири в новобудовах Києва

Розповідаємо, що відбувається на ринку нерухомості у грудні та скільки коштують квартири в новобудовах Києва

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Що відбувається з цінами на квартири в новобудовах Києва

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок нерухомості в Україні продовжує змінюватись, але попит на житло в новобудовах наразі не дуже високий.

За допомогою сайту купівлі-продажу нерухомості ЛУН розповідаємо, скільки коштують квартири в новобудовах Києва.

Ціни на житло в ЖК у грудні

У грудні 2022 року трохи зросла середня вартість квадратного метра, наразі він коштує 48 300 гривень, у листопаді середня ціна квадратного метра становила 48 200 гривень.

В новобудовах преміумкласу у грудні помітно знизилась вартість квадратного метра, порівняно з листопадом. Наразі в таких ЖК квадратний метр коштує в середньому 124 600 гривень, у листопаді середня ціна становила 132 800 гривень. Однокімнатна квартира в ЖК такого класу коштує в середньому 8,9 млн гривень.

Трохи зросла вартість квадратного метра в новобудовах бізнес-класу, у грудні квадратний метр коштує в середньому 70 700 гривень. У листопаді ціна становила 69 400 гривень. В новобудовах такого класу однокімнатні квартири продають в середньому за 5 млн гривень.

В ЖК класу комфорт також зафіксовано зростання цін, середня вартість квадратного метра у грудні 2022 року становить 38 500 гривень, що на 1 500 гривень дорожче, ніж у листопаді. Однокімнатна квартира в таких новобудовах коштує в середньому 2 млн гривень.

У грудні помітно зросла вартість квадратного метра в ЖК економкласу, наразі його середня ціна становить 34 900 гривень, у листопаді квадратний метр коштував 31 000 гривень. В таких новобудовах вартість однокімнатної квартири становить 1,2 млн гривень.

Як обрати квартиру, яка буде вигідною для інвестицій

Наразі інвестувати в житло можна, але це не принесе швидкого прибутку, оскільки попит на ринку надто слабкий. Але шанси є, а тим паче орієнтуватись треба на майбутнє.

Раніше сайт Pro Гроші спілкувався з експерткою, яка пояснила, що мислити потрібно категоріями 3-5-7-10 років. Важливо врахувати, що буде мати попит у кінцевого споживача через кілька років. А крім того, треба обрати ліквідне житло за форматом, концепцією, метражем квартири, характеристиками комплексу і репутацією девелопера.

Якщо говорити про формат і концепцію загалом, на які зараз варто звертати увагу, то це комфорт+ і бізнес-клас. Експертка наголосила, що у жодному випадку не треба поступатись форматом і дивитись в бік мас-маркету, прагнучи зекономити. Крім того, є ще багато нюансів, які треба враховувати, інвестуючи в житло.

Раніше ми розповідали, що має бути у квартирі, аби вигідно її продати. Також ми писали, що відбувається на ринку оренди в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.