Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Тікайте від таких дизайнерів: яких помилок в ремонті припускаються навіть спеціалісти

У справі головне — звʼязок між дизайнером та замовником, аби точно отримати бажаний результат

Колаж: Pro Гроші

Здебільшого помилки роблять молоді спеціалісти

Колаж: Pro Гроші

Цьогоріч війна зруйнувала житло багатьох українців. Тому людям доводиться опановувати себе та приводити свої оселі до ладу. Більшість звертається за допомогою до спеціалізованих студій. Однак іноді навіть дизайнери припускаються помилок.

Розповідаємо про найбільш розповсюджені помилки дизайнерів.

Найпоширеніша проблема – неправильний брифінг, коли не виявленні потреби замовника. Тобто, якщо дизайнер одразу не дізнався у людини про те, який дизайн вона хоче, на який бюджет розраховує, яку хоче стилістику.

Здебільшого так роблять молоді спеціалісти. Вони свою роботу починають з картинки й навіть не замислюються над тим, чи вистачить людині грошей на такий ремонт.

Молоді дизайнери не роблять проєкт комплектації, а це неправильно. В ньому мають бути усі посилання, наприклад, на меблі. Тоді клієнт може побачити ціну на все, – розповів засновник студії дизайну та архітектури MALOV DESIGN GROUP та головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та землекористування управління містобудування, архітектури та контролю за розвитком інфраструктури Васильківської міської ради Антон Малов.

Також погані дизайнери не супроводжують проєкт на всіх його етапах.

Тоді замовник стикається з проблемою, що йому потрібно десь дістати меблі. Він йде до магазину, бачить, що цей диван дуже дорогий. Вже в магазині консультант йому пропонує інший диван, однак є одне "але". Він може не підійти до дизайну самого приміщення, – додав Антон Малов.

Одразу варто тікати від дизайнерів, які говорять, що: "Ми не відповідаємо за реалізацію". Адже бажаного результату ви точно не побачите.

Головне звʼязок між дизайнером та замовником

У замовника дизайнер має одразу дізнатися те, в якому приміщенні буде відбуватися ремонт, скільки людей там буде жити, призначення приміщення: дитяча кімната, вітальня і так далі. Адже в такому питанні як звичайний ремонт дуже багато нюансів, – стверджує засновник студії дизайну та архітектури.

Потім варто перейти до бюджету. Дизайнер має у вас дізнатися, на яку суму ви розраховуєте. Після цього ви разом обираєте, в якому стилі буде ремонт: класика, неокласика, мінімалізм і так далі.

Завжди необхідні референси. Або сам замовник показує, що він хоче. Тобто якісь приклади ремонту вже готового. Або якщо людина не знає, то дизайнер вже виходячи з бажань клієнта має сам створити приклад того, як може виглядати готове приміщення. Клієнт має сказати, що йому подобається чи ні. Також важливо, щоб був підписаний документ про погодження плану. Лише після цього варто переходити до розробки робочого проєкту, – зазначив Антон Малов.

Деякі квартири тепер складно здати в оренду

Раніше ми вже розбирали з експертом ринку нерухомості Михайлом Артюховим, що відбувається на ринку оренди житла в Києві. Так, зараз там повне затишшя, і угод про оренду майже не укладають. У жовтні таких було лише 300, що дуже мало. Хоча до цього ринок був дуже активним.

На початку вересня, після спокійного серпня, квартири, які пропонували для оренди, швидко всі здали й такого житла більше не лишилось. З одного боку, на це вплинула сезонність, але з іншого — на ринку створили штучний попит. Непрофесіонали створили очікування, що після зростання цін вони зростуть ще більше, і цим нашкодили ринку.

Так, експерт каже, що в листопаді після великого буму ринок знову став. Але проблема є ще і в тому, що деякі квартири просто неможливо здати в оренду. Дізнавайтеся, які квартири українці не хочуть орендувати та що буде з цінами найближчим часом.

Також ми писали про 5 трендів на ринку нерухомості осені 2022. Читайте також розповідь урбаніста про 3 рішення для Києва, які можна запровадити вже зараз й забезпечити містян світлом і теплом цієї зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.