Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Скільки коштує дизайн-проєкт квартири в Україні

Зверніть увагу, що на ціну впливає одразу кілька критеріїв

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці користуються дизайн-проєктами

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

За словами експертів, дизайн-проєкт — це саме та річ, на якій не можна економити. Адже з його допомогою ви розплануєте розташування меблів, розеток, комунікацій, аби потім вам було зручно та затишно у вашій оселі. Також ви заощадите й час, адже розрахуєте одразу кількість матеріалів.

Експертка з ринку нерухомості Вікторія Берещак розповіла сайту Pro Гроші, скільки коштує дизайн-проєкт в Україні.

Ціна може залежати від:

  • квадратури;

  • професійності дизайнера;

  • наповнення дизайн-проєкту (креслення; повні креслення, візуалізація та концепція; лише візуалізація та концепція).

Якщо це дизайн-проєкт повністю під ключ, а сам дизайнер має досвід роботи від 2-3 років й портфель реалізованих проєктів, де їх буде 100-150, то квадратний метр в середньому буде коштувати 30 доларів.

Якщо це дизайнер, який має типовий проєкт або недостатню кількість проєктів чи недостатньо релевантний досвід, то в середньому квадратний метр буде коштувати від 15-17 до 23 доларів за квадратний метр.

Окремо також ви можете заплатити за технагляд. Коли дизайнер виїжджає на проєкт та контролює всі етапи. За це доведеться віддати 10 доларів зверху до вартості квадратного метра.

Дизайн-проєктами українці користуються, однак у 2022 році ринок дизайнерських послуг практично завмер. Якщо навіть якісь проєкти реалізовувались, то це були ті, які відклали від початку повномасштабного вторгнення. Нових запитів фактично не було. Однак взимку цього року ринок почав знову оживати, попри відсутність світла. І зараз видно, що українці готові робити ремонти, – говорить експертка.

Ціни на квартири зросли на 80%

Раніше ми вже писали, що з початком війни ринок нерухомості повністю зупинився. А після двох місяців вимушеної паузи забудовники повідомили українцям дві головні новини.

Перша – про відновлення будівництва і роботи відділів продажів.

Друга — про підвищення цін.

Звичайно, що найбільше здорожчання квартир у новобудовах відбулося в Ужгороді та у Львові. Саме в цих регіонах побільшало людей після 24 лютого. Ціна за квадратний метр тут, за підсумками року, зросла на 83% та 80% відповідно. Середня ціна за квадратний метр в Ужгороді наразі становить 43,6 тисячі гривень, а у Львові — 44,5 тисячі гривень.

Найменший приріст вартості житла показали Черкаси, де ціни піднялись лише на 22%. Про те, де ще подорожчало житло за останній рік, ви можете прочитати у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми розповідали, як правильно орендувати квартиру. Також ми писали, як змінилися ціни на квартири на вторинному ринку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.