Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пережиток минулого чи дизайнерський тренд? Які шпалери повертаються у моду (фото)

Квіткові шпалери можуть надати кімнаті яскравішого вигляду, створити приємну атмосферу і покращити настрій

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Які шпалери знову в моді у 2023 році

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Хтось може вважати, що клеїти на стіни шпалери з квітковим орнаментом – це ознака відсутності дизайнерського смаку та стилю. Втім тренди циклічні, тож у 2023 році знову повертаються в моду декоративні та елегантні стилі.

Про це пише видання Homes And Gardens.

Які шпалери стануть окрасою оселі

  • Класичний романтичний орнамент

Що може більше привнести до будинку відчуття затишку та тепла, як не м’які універсальні шпалери. Класика підійде для будь-якого стилю та гармонійно комбінуватиме з різними кольорами в інтер’єрі, створюючи свіжий загальний вид кімнати. Чудовим рішення також буде повторити візерунок на елементах приміщення, наприклад, шторах чи інших деталях декору. Це додасть інтер'єру єдності та цілісності.

Фото: Pinterest

  • Глибокі темні відтінки

Деякі кольори та візерунки здатні психологічно впливати на людину. Квіткові шпалери в темних відтінках з яскравими акцентними деталями перетворять кімнату на зразок вікторіанської епохи, що рівнозначно вишуканості та грандіозності. Плюс темні кольори можуть створити атмосферу розслаблення, допоможуть зняти стрес. Також науково доведено, що зображення природніх мотивів на стінах покращує настрій і робить людину більш оптимістичною.

Фото: Pinterest

  • Делікатний мінімалістичний візерунок

Не обов’язково обирати варіанти з великою кількістю малюнків. Якщо зупинитися на мінімалізмі, зокрема дрібних квітах чи листкових мотивах, можна навіть візуально збільшити простір у кімнаті, створивши враження глибини та об'єму. З такими стінами інтер’єр не здаватиметься нагромадженим, особливо якщо у приміщенні чимало меблів.

Фото: Pinterest

  • Дизайнерські рішення з несуцільними шпалерами

Для людей, які не хочуть жити в оточенні квітів, існує м’якіший варіант – створити індивідуальний дизайн лише на одній чи кількох стінах. Можна розбити шпалери на різні частини нестандартних розмірів, поклеївши їх несиметрично. Плюс не завадить додати обрамлення в тон фону, щоб інтер’єр перетворився на справжній витвір мистецтва. Головне пам’ятайте: можна експериментувати як завгодно, щоб оселя відображала ваш унікальний смак і покращувала настрій.

Фото: Pinterest

Раніше сайт Pro Гроші писав, які нетипові кольори трансформують передпокій. Також ми повідомляли, що виписати з квартири стало простіше та розповідали, що дозволили робити українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.