Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Секрети продажу квартири: як швидко знайти покупця та укласти угоду

Складання ефективного оголошення для продажу квартири – це складне завдання, але воно важливе для успішної угоди

Фото: Pexels

Експертка розповіла, що потрібно писати в оголошенні про продаж квартири

Фото: Pexels

Планування продажу нерухомості може бути важливим та важким кроком у вашому житті, і однією з ключових складових цього процесу є створення ефективного оголошення. Власники квартир часто недооцінюють його важливість. Хоча, саме завдяки оголошенню можна швидше продати нерухомість.

Як правильно скласти оголошення про продаж квартири розповіла оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак у коментарі сайту Pro Гроші.

Що потрібно вказати в оголошенні

  • Характеристика квартири.

За словами експертки, в першу чергу, у вашому оголошенні потрібно вказати докладні характеристики нерухомості. Напишіть такі важливі деталі, як площа житла, особливості планування, тип планування, кількість кімнат та інші характеристики, які можуть вплинути на вибір покупця.

  • Архітектурні особливості.

В оголошенні про продаж квартири варто вказати особливості квартири. Це може бути наступне:

  • балкон;
  • тераса;
  • лоджія.

Вікторія Берещак додала, що необхідно обов'язково написати кількість санвузлів, оскільки наявність двох санвузлів або гардеробної є значущими перевагами, які слід виділити.

  • Стан квартири.

В оголошенні опишіть стан нерухомості та якість ремонту. Вкажіть, коли ремонт був проведений, які матеріали використовувалися. Хоча не обов'язково давати докладний опис кожної деталі, варто зосередитися на ключових аспектах.

Вікторія Берещак зазначила, що, якщо в приміщені був зроблений авторський дизайнерський ремонт , то про це також варто не забути вказати в оголошенні. Оскільки він може дозволити збільшити націнку на квартиру.

  • Техніка та меблі.

Уточніть, чи продається нерухомості з меблями або технічними пристроями. Їхня наявність також може збільшити вартість житла.

Якщо ви у квартирі маєте, які обтяжливі моменти, наприклад, є тепла підлога, однак вона не працює, то ви можете вказати це в оголошенні або просто при огляді зазначити про це потенційним покупцям. Однак зверніть увагу, що в такому випадку також важливо уточнити, що ви готові поступитися в ціні за цю несправність, – додає Вікторія Берещак.

На якій нерухомості українці можуть заробити великі статки

Інвесторка Юлія Баткалова у коментарі сайту Pro Гроші розповіла, що людям варто звернути увагу на нерухомість на Заході України. Оскільки саме в цій частині країни збільшився попит на житло.

"Інвестиції в нерухомість зараз мають більше пропозицій, аніж ще кілька років тому: окрім класичних варіантів квартир та будинків, можна розглянути земельні ділянки або ж готельний бізнес", – зазначила Юлія Баткалова.

Крім того, експертка розповіла, що в Карпатах середній ріст вартості інвестиційного об'єкта за 2023 рік становить від 10% до 20%.

Раніше ми повідомляли, як переоформити квартиру та зекономити гроші на податках. Також ми робили огляд найдешевшої квартири в Полтаві.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.