Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Секрети інвестування під час війни – яка нерухомість може принести великі статки

Попри важкі часи, які переживає Україна, ринок нерухомості відновлюється і набирає обертів

Фото: Pexels

Експертка розповіла, чи варто українцям інвестувати в нерухомість під час війни

Фото: Pexels

Інвестування в нерухомість завжди було однією з найпопулярніших стратегій фінансового зростання. Навіть за кілька десятиліть вона завжди зберігає свою цінність та забезпечує можливість отримання стабільного доходу. Проте, повномасштабна війна та обстріли може створювати серйозні обґрунтовані питання щодо доцільності інвестування в нерухомість в Україні.

Фінансова експертка та інвесторка Юлія Баткалова розповіла журналістам сайту Pro Гроші, чи варто українцям інвестувати в нерухомість.

Чи варто вкладати гроші в нерухомість

Експертка нагадала, що з 24 лютого 2022 року ринок нерухомості в Україні зупинився, як і багато інших галузей, переживши сильний стрес. Однак вже в травні того ж року, коли інтенсивність бойових дій зменшилася, а українські військові здобули свої перші перемоги, спостерігалося відновлення ринку.

Враховуючи, що у 2022 році багато українців виїхали за кордон, великого попиту на житло не було. Але зараз, у 2023 році, більшість будівництв відновило свою діяльність, попит на нерухомість повернувся й активно набирає обертів.
Юлія Баткалова

Юлія Баткалова

Фінансова експертка, інвесторка

У яку нерухомість краще інвестувати

Якщо раніше найбільший попит та найдорожчі квартири були в Києві, то зараз це лідерство забрав на себе Захід України, а особливо – Буковель та села, які знаходяться поруч із ним. Як зазначила експертка, українці прагнуть відпочивати, а враховуючи, що чоловікам виїжджати не можна, пріоритетний регіон для мандрівки – Карпати.

Інвестиції в нерухомість зараз мають більше пропозицій, аніж ще кілька років тому: окрім класичних варіантів квартир та будинків, можна розглянути земельні ділянки або ж готельний бізнес, – зазначила Юлія Баткалова.

Експертка поділилася, що середній ріст вартості інвестиційного об'єкта в Карпатах за 2023 рік становить від 10% до 20% річних. Це може бути дуже привабливим шансом для тих, хто шукає інвестиційні можливості.

Якщо вам цікава інвестиція в нерухомість, то важливо дізнатися, які апартаменти є найбільш вигідними для вкладення грошей, з метою отримання прибутку від їхнього подальшого продажу. Про це ви зможете прочитати в нашому матеріалі, який був підготовлений за участю оглядачки ринку нерухомості.

Варто акцентувати, що українці можуть інвестувати не лише у квартири чи будинки. Деякі купують комори в житлових комплексах, аби потім здавати їх в оренду. Однак чи вигідно займатися цим, розповіла експертка з нерухомості в ексклюзивному коментарі сайту Pro Гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.