Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ринок нерухомості на Балі: скільки українці можуть заробити на інвестиціях

На острові протягом року великий наплив туристів, тому інвестиції в нерухомість можуть відносно швидко окупитися

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Інвесторам вигідно вкладати гроші в нерухомість на Балі

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці інвестують кошти в нерухомість далеко за межами своєї держави, особливо під час повномасштабної війни, коли ринок зазнав значних потрясінь. Купувати житло в Україні все ще ризиковано, принаймні в областях, що розташовані ближче до зони активних бойових дій, тому громадяни придивляються до інвестування в інших, потенційно привабливих місцях.

Про це розповіла девелоперка Вікторія Галіцька.

Жінка три роки живе та працює на індонезійському острові Балі та вважає, що там вигідно вкладати кошти в нерухомість. Це туристична локація, куди протягом року приїжджають на відпочинок люди з усього світу. Тож вони зацікавлені в оренді приміщень, особливо біля моря, та готові платити гроші за зручність.

"На Балі сезон – цілий рік, і окупність таких інвестицій класна. Ми будуємо тільки біля океану, в туристичних місцях. Зазвичай, сума пасивного прибутку інвесторів у таке житло досягає 20-24% на рік, у грошовому еквіваленті це понад 30 тисяч доларів", – розповіла Вікторія. Перебравшись на острів, вона організувала будівництво вілл, зрозумівши, що це прибутковий бізнес.

Маючи нерухомість на Балі, власник може користуватися послугами компанія, яка вирішуватиме супутні проблеми – оренди, комунальних платежів, клінінгу, ремонту тощо. Доведеться лише платити певний відсоток за роботу, зате ці питання не відволікатимуть від важливіших справ, які мають девелопери.

"Вартість оренди нової однокімнатної квартири в туристичних локаціях починається від 100 доларів за добу", — зауважила Вікторія. Тому житло, в яке ви інвестуєте, здатне окупитися максимум за 5-6 років. Далеко не кожен ринок нерухомості в окремих країнах може похвалитися такими показниками.

Чи варто купувати житло в Канаді

Велика українська діаспора перебуває у Канаді. А з початком війни туди переїхало чимало наших громадян, вважаючи, що там високий рівень життя і хороші умови для емігрантів. Як розповіла журналісту Pro Гроші оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак, Канада є одним з пріоритетних напрямів для українців, оскільки там є:

  • захист населення, включно з правами українських емігрантів;
  • хороший рівень добробуту;
  • велика українська діаспора.

Водночас з нерухомістю не все так просто. З 1 січня поточного року влада заборонила іноземцям купувати житло на два роки. Таке обмеження передбачили для боротьби зі спекулятивними інвесторами, які створюють ажіотажний попит і цим формують захмарні ціни. Тож заборона повинна знищити дисбаланс між реальним попитом і пропозицією.

Вікторія Берещак розповіла, що в окремих регіонах Канади чи містах-мільйонниках вартість квадратного метра перевищує середній дохід після оподаткування в 12 разів. А ціни на житло за останній рік підскочили від 48 до 53%, що особливо помітно в Онтаріо, Квебеку, Едмонтоні та Ванкувері.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які екологічні проблеми впливають на ринок нерухомості. Також ми повідомляли, що мінімалізм більше не в моді та розповідали, який тренд декору повернувся у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.