Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Придбати квартиру в Києві може кожен? Що відбулося з цінами на новобудови

Зміни у вартості житла в новобудовах Києва створюють нові можливості для тих, хто шукає квартиру в столиці

Фото: Pexels

У Києві подешевшали квартири в новобудовах

Фото: Pexels

У столиці України триває активна будівельна діяльність, забудовники продовжують реалізовувати свої плани та будувати нові житлові комплекси. Однак разом з завершенням "гарячого" сезону купівлі-продажу нерухомості стає очевидним, що ціни на житло починають розвиватися у новому напрямку.

Про це свідчать дані M2bomber.

Протягом періоду з 1 вересня по 24 жовтня 2023 року ціни за квадратний метр в новобудовах в Києві знизилися на 1,48%: з 43 800 до 43 150 гривень, що становить знижку в 650 гривень на кожний квадратний метр. На перший погляд, це може здатися невеликою сумою. Однак якщо враховувати, що покупець буде обирати нерухомість загальною площею десь 50 квадратних метрів, то йому вдасться заощадити 32 500 гривень. Ця сума практично дорівнює вартості одного "квадрату", що може стати важливою різницею для багатьох українців.

За даними аналітиків, найбільш поширеною ціною за квадратний метр в новобудовах в Києві є 24 200 гривень. За такою вартістю продають 7,5% новобудов. За ціною в 33 000 гривень за квадратний метр продається лише 5,4% житла.

Цікаво, що за останні пів року вартість житла в новобудовах залишалася стабільною і зберігалася на рівні 43 150 гривень за квадратний метр. Але якщо дивитися на річний період, з 1 жовтня 2022 року по 24 жовтня поточного року, можна побачити значне зменшення цін на квартири в новобудовах, а саме на 9,92%: з 47 900 до 43 150 гривень за квадратний метр.

Таким чином, вартість житла в новобудовах Києва тримається на стабільному рівні, і цінники показують тенденцію до зниження, забезпечуючи покупцям більше можливостей для реалізації своїх житлових мрій. Тому, якщо ви плануєте інвестувати у житло в столиці України, це може бути найвдалішим часом для вас.

Які ЖК матимуть попит після війни

Після завершення війни в Україні, за словами оглядачки ринку нерухомості Вікторії Берещак, будуть популярні такі формати ЖК:

  • бізнес-клас та сегмент комфорт плюс;
  • Формати, які передбачають комплексну забудову, такі як поліфункціональні квартали, кластери, екокомплекси з рекреаційною складовою, багатофункціональні комплекси та "міста в місті".

Ці ЖК відзначаються ретельним просторовим плануванням і широкою інфраструктурою, яка відповідає концепції "15-хвилинного міста", де всі необхідні об'єкти знаходяться поруч з будинком. Такі комплекси розраховані на різні групи мешканців та різні потреби.

Раніше ми повідомляли, що українці можуть виграти пільговий кредит на квартиру. Також ми разом з експерткою з нерухомості з'ясували, як змінилися вимоги до орендованого житла через ймовірні блекаути.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.