Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Незвичайний феномен на ринку оренди квартир: що відбувається з цінами в різних містах

Різка зміна трендів на ринку оренди нерухомості може бути важливим сигналом для тих, хто планує винаймати житло

Фото: Pexels

Розповідаємо, скільки коштує оренда квартир у різних містах України

Фото: Pexels

На українському ринку нерухомості спостерігається незвичайний феномен, який може вразити багатьох громадян. Зазвичай, наприкінці жовтня ціни на оренду житла починають падати, але в цьому році ми спостерігаємо приріст цін, особливо у великих містах країни.

Пропонуємо дізнатися, скільки коштує винаймати житло у великих містах України. Для цього ми використали дані M2bomber.

Що відбулося з цінами на нерухомість в різних містах України

  • Київ

Наразі в столиці складно знайти квартиру, яка коштує менше ніж 17 000 гривень на місяць. У період з 20 вересня по 20 жовтня ціни зросли на 2,93%. Тому українці, які планують винаймати житло у Києві, мають бути готові до того, що середня вартість нерухомості становить 17 500 гривень.

  • Харків

Попри те що Харків продовжує потрапляти під ворожі обстріли, люди все одно повертаються в це місто. Тому за останній місяць ціни на оренду квартир зросли аж на 9,73%. Станом на 20 жовтня середній цінник становить 6 000 гривень на місяць. Це свідчить про стійкий попит на житло у місті навіть на тлі складних умов.

  • Одеса

Однак, Одеса відрізняється від інших міст. Тут ми спостерігаємо зниження цін на оренду нерухомості. У період з 20 вересня по 20 жовтня вартість оренди житла в Одесі зменшилася на 7,43%. Наприкінці цього місяця середні ціни становлять 10 000 гривень на місяць. Це може стати привабливою можливістю для тих, хто розглядає місто як потенційне місце для проживання.

Як підготувати квартиру до здачі в оренду

Деякі українці помилково вважають, що перед здачею житла в оренду достатньо просто прибирати. Однак експертка з нерухомості Вікторія Берещак у коментарі сайту Pro Гроші розповіла, що насправді потрібно зробити перед тим, як виставляти оголошення про здачу квартири.

За її словами, у приміщенні необхідно зробити хоча б мінімальний косметичний ремонт. Також потрібно забезпечити майбутніх орендарів усією необхідною технікою:

  • пральною машинкою;
  • духовою шафою;
  • бойлером;
  • чайником;
  • телевізором.

Важливим є й те, щоб господарі нерухомості прибрали усі старі речі, зокрема килими. Проте, якщо вони вже є, їх необхідно зробити акцентними. Це зробить ваше житло більш привабливим для потенційних орендарів і сприятиме скороченню часу, коли воно перебуватиме на ринку.

Раніше ми повідомляли, що в Україні стало вигідно купувати квартири в іпотеку. Також у коментарі нашому сайту експертка з нерухомості розповіла, як українцям підготуватися до купівлі житла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.