Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Залишилося дуже мало часу – українці можуть виграти пільговий кредит на квартиру

Ця програма є важливим кроком у полегшенні життя для певної категорії населення України

Фото: Pexels

ВПО можуть виграти пільгові кредити на квартиру

Фото: Pexels

Українці мають можливість отримати пільговий кредит для покупки власної нерухомості. Податися на німецьку програму кредитування на порталі "Дія" можуть переселенці. У рамках цієї програми оголошено розіграш 130 іпотечних кредитів для внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомили у пресслужбі "Дія".

Для того, щоб стати учасником програми, необхідно пройти доволі просту процедуру:

  1. Зайдіть на офіційний портал "Дія".
  2. У розділі "Послуги" оберіть "Пенсія, пільги та допомога".
  3. Знайдіть опцію "Кредит на житло для ВПО" та заповніть заявку.
  4. Натисніть кнопку "Надіслати".

Це все, що потрібно зробити для подачі заявки на участь в програмі. Далі Держмолодьжитло визначить переможців розіграшу за допомогою генератора випадкових чисел. Важливо стежити за трансляцією розіграшу, яка відбудеться 26 жовтня о 14:00 на офіційному YouTube-каналі.

Важливо зауважити, що заявку подати в день розіграшу не можна. Ви зможете це зробити вже наступного дня, 27 жовтня. Також у пресслужбі акцентували, що старі заявки, що вже зареєстровані в реєстрі після минулих розіграшів, знову стають активними, тому подавати їх повторно не потрібно.

В Україні стало вигідно купувати квартири в іпотеку

Українські банки знизили ставки за іпотечними кредитами, оскільки Національний банк України скоротив облікову ставку до 20%. Це сталося вперше з початку повномасштабної війни. Це призвело до збільшення попиту на житло та оживлення ринку нерухомості завдяки поліпшеним кредитним програмам.

Проте національний ринок нерухомості залишається млявим через відмінність у вимогах покупців, які передусім спрямовані на житло у великих містах з невеликою площею.

Прогнозується, що іпотечне кредитування залишиться популярним і сприятиме розвитку ринку нерухомості. За оцінками експертів, до кінця 2023 року кількість виданих кредитів може зрости на 20%, і найбільший попит очікується в першій половині 2024 року.

Раніше ми повідомляли, що в Україні розширили пільгову програму іпотечного кредитування "єОселя". Також ми писали, які мінімальні платежі іпотеки "єОселя" потрібно сплачувати в різних містах країни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.