Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Попри звернення Буданова: чому будівництво ЖК Oasis у Києві не можуть зупинити

До КМДА звертався начальник ГУР МОУ Кирило Буданов з проханням розірвати договір оренди

Фото: ЛУН, gur.gov.ua. Колаж: Pro Гроші

Розірвати договір оренди землі, де стоїть ЖК Oasis, не вдалося

Фото: ЛУН, gur.gov.ua. Колаж: Pro Гроші

Недобудований житловий комплекс Oasis на Рибальському півострові в Києві так і залишиться стояти в "замороженому" стані, адже міська влада не знайшла юридичних підстав для розірвання договору оренди з ТОВ "Інтерстрой Груп".

Про це розповів заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Петро Оленич.

Раніше повідомлялося, що голова української розвідки Кирило Буданов написав офіційний лист меру столиці Віталію Кличку, аби домогтися виконання санкцій щодо проросійського бізнесмена Павла Фукса. Саме він є власником ТОВ "Інтерстрой Груп", яка замовила свого часу будівництво житлового комплексу. Бізнесмен ще в 2016 році отримав в оренду три земельні ділянки загальною площею понад 5 га на вул. Електриків, 28 у Подільському районі.

Там наразі звели ЖК Oasis, який знаходиться в недобудованому стані. Головне управління розвідки Міністерства оборони у листі вказало: роботи проводять "в безпосередній близькості від ГУР Міноборони, що несе загрозу державній безпеці та може завдати шкоди національним інтересам України". Тож Кирило Буданов просив Віталія Кличка посприяти розірванню договору оренди.

Як уточнив Петро Оленич, після проведеного обстеження фахівці не змогли знайти юридичних підстав для анулювання документу. Але далі намагатимуться опрацьовувати доступні механізми, щоб знайти лазівки, які не суперечитимуть українському законодавству. Власне, мер Києва у відповіді очільнику ГУР зазначив, що в односторонньому порядку виконати прохання не вдасться.

 | Фото: ЛУН
 | Фото: bUd Development
 | Фото: bUd Development
 | Фото: Google Maps

ЖК Oasis у Києві

Фото: ЛУН

ЖК Oasis у Києві

Фото: bUd Development

ЖК Oasis у Києві

Фото: bUd Development

ЖК Oasis у Києві

Фото: Google Maps

Шукатимуть борги в компанії

Існують винятки в законі, коли договір оренди можна розірвати без участі всіх сторін рішенням суду. Наприклад, це можливо за наявності систематичної заборгованості по сплаті платежів з орендної плати або якщо компанія не виконує умови, вказані в документі. Тож Департаменту земельних ресурсів КМДА доручили обстежити земельні ділянки та знайти підстави для одностороннього розірвання договору.

Що цікаво, проти Павла Фукса ще в червні 2021 року запровадили персональні санкції Ради Нацбезпеки та оборони. Виконавцем робіт на майданчику виступає компанія bUd Development, а Інтерстрой Груп – лише замовник будівництва. По повномасштабного вторгнення реальними бенефіціарами девелопера були президент Київміськбуду Ігор Кушнір, народний депутат від ОПЗЖ Вадим Столар та забудовниця Владислава Молчанова.

Відомо, що будівництво житлового комплексу повністю зупинилося в лютому 2022 року. Його не планують відновлювати найближчим часом.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що забудовники масово пропонують знижки на квартири у Києві. Також ми повідомляли про ключові моменти орендного питання, та розповідали, як не залишитися без даху над головою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.