Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Оренда "мікроскопічного" житла – скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів (фото)

Можливо, нинішній підхід до здачі в оренду невеликих квартир обумовлений великим попитом серед студентів

Фото: OLX, Pexels.  Колаж: Pro Гроші

У Києві пропонують орендувати маленьку квартиру за 15 тис. гривень

Фото: OLX, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Попри економічні та соціальні виклики, нерухомість у Києві продовжує привертати увагу як місцевих жителів, так і приїжджих. Зокрема, столиця приваблює своєю багатогранною пропозицією для кар'єрного зростання, вражаючою історією та неперевершеними визначними місцями. Ця призводить до постійного підвищення вартості житла в місті. Найсвіжішим прикладом є ситуація на ринку оренди житла у Шевченківському районі Києва, де власники квартир прагнуть вигідно скористатися попитом.

Оголошення про оренду невеликої квартири розмістили на платформі з онлайн-оголошень OLX.

В оренду пропонується однокімнатна квартира площею всього 15 квадратних метрів у центральному районі міста на вулиці Мала Житомирська. Навіть для однієї людини ця площа не надто комфортна, але це не заважає власникам встановлювати доволі високу ціну – 15 тисяч гривень щомісяця. Виходить, що кожен квадратний метр оцінили в 1 тисячу гривень.

Відмінне розташування будинку, зручна транспортна розв'язка та наближеність до ключових архітектурних пам'яток – ось головні аргументи власників цієї невеликої квартири. Серед визначних місць в районі можна виділити Софіївський собор, площу Незалежності, Золоті ворота та багато інших. Усе це в пішій доступності всього за 5-15 хвилин.

Крім того, недалеко від квартири знаходяться метро та зупинки громадського транспорту. Цей фактор неабияк впливає на вартість житла, особливо у великих містах.

 | Фото: OLX
 | Фото: OLX
 | Фото: OLX

Маленька квартира центральному районі Києва

Фото: OLX

Маленька квартира центральному районі Києва

Фото: OLX

Маленька квартира центральному районі Києва

Фото: OLX

Орендарям обіцяють свіжий ремонт та основні побутові пристрої, такі як плита, холодильник і пральна машина. Сама квартира складається з двох невеликих кімнат. Площа кухні становить п'ять квадратних метрів.

Варто зазначити, що в Україні мінімальна площа однокімнатної квартири повинна складати 30 квадратних метрів, але ця пропозиція вдвічі менша.

Як зміняться ціни на оренду квартир в Україні до кінця літа

З приводу цього питання редакція сайту Pro Гроші звернулася до експертки з нерухомості Вікторії Берещак. За її словами, в серпні зростає попит на квартири. В середньому вартість нерухомості збільшилася на 8-13% залежно від площі житла.

Найбільше дорожчають, як правило, однокімнатні квартири, але не відстають від них і трикімнатні, тому що тренд на розподіл вартості оренди між мешканцями зберігається. Також на це впливає зміна життєвих сценаріїв, коли люди об'єднуються з батьками, з братами, сестрами, які втратили житло, або які мешкали на тимчасово окупованих територіях тощо. Тому попит на трикімнатні квартири зараз доволі високий, – зазначила експертка.

Також вона додала, що така тенденція буде продовжуватися і надалі. Власники квартир навряд чи будуть знижувати ціни.

Раніше ми повідомляли, у яких містах найдорожча оренда житла. Також ми писали, що українцям нагадали про сплату одного з податків.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.