Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Найбільші гравці на ринку нерухомості – у яких містах найдорожча оренда житла

Щоб зробити найрозумніший вибір для свого бюджету та комфорту, варто враховувати тенденції на ринку нерухомості

Фото: УНІАН, DIM.RIA, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Найвищі ціни на оренду житла у Києві

Фото: УНІАН, DIM.RIA, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нерухомість в Україні завжди була об'єктом пильної уваги громадян, особливо коли йдеться про ціни на оренду житла. Останні кілька місяців спостерігається зростання вартості оренди нерухомості, що неодмінно впливає на бюджети українців.

На основі даних маркетплейсу DIM.RIA, який спеціалізується на купівлі-продажу нерухомості, розкриваємо, де в Україні доведеться найбільше заплатити за оренду житла.

Де найдорожче орендувати житло в Україні

Столиця визначає тренди, і вартість оренди житла не виняток. В середньому, за об'єкт в Києві доведеться заплатити 44 944 гривні. Великий попит та високий рівень життя в столиці роблять її найдорожчим містом для оренди житла.

Друге місце за вартістю оренди займає Дніпро, де вартість оренди становить 20 000 гривень. Розвинута промисловість та інфраструктура роблять його привабливим для орендарів.

Львів з середньою вартістю оренди житла 19 588 гривень посів третє місце. Історичний колорит та популярність серед туристів збільшують попит на нерухомість в цьому місті. Крім того, на ціну оренди квартир та будинків вплинув й той факт, що Львів приймає велику кількість переселенців.

Трохи дешевше житло пропонують в Ужгороді. Там власники нерухомості в середньому здають квартири та будинки за 18 727 гривень.

У п'ятірку лідерів по найбільшій вартості житла увійшов Івано-Франківськ. У місті можна знайти дах над головою в середньому за 13 109 гривень.

Що буде з цінами на нерухомість до кінця цього літа

У серпні спостерігається найбільший попит на оренду житла. У зв'язку з цим вартість нерухомості збільшується. Редакція сайту Pro Гроші звернулася до експертки з нерухомості Вікторії Берещак, щоб дізнатися, як будуть змінюватися ціни на житло до кінця літа.

Найбільше дорожчають, як правило, однокімнатні квартири, але не відстають від них і трикімнатні квартири, тому що тренд на розподіл вартості оренди між мешканцями зберігається. Також не це впливає зміна життєвих сценаріїв, коли люди об'єднуються з батьками, з братами, сестрами, які втратили житло, або які мешкали на тимчасово окупованих територіях тощо. Тому попит на трикімнатні квартири зараз доволі високий.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Тенденція щодо підвищення цін на нерухомість буде продовжуватися, оскільки власники квартир несподівано не змінять свою ставку та не знизять вартість житла.

Раніше ми повідомляли, що відбувається з цінами на вторинному ринку в Києві. Також сайт Pro Гроші ділився порадами, які допоможуть збільшити простір у маленькій кухні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.