Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Менша, ніж хрущовка: за скільки продають найбільш компактні квартири у Києві

Найменші однокімнатні квартири в новобудовах і на вторинному ринку починаються з площі у 20 м²

Фото: pixabay. Колаж: Pro Гроші

Ціни на найменші квартири у Києві на вторинному ринку та в новобудовах

Фото: pixabay. Колаж: Pro Гроші

Українцям не обов’язково купувати великі квартири, якщо вони планують жити самотньо найближчим часом, хочуть здавати нерухомість одному квартиранту або не мають достатньо коштів на житло більшої площі.

На первинному та вторинному ринках представлено чимало варіантів покупки маленьких квартир. Більшість забудовників чи ріелторів пропонують житло загальною площею від 20 м², хоча можна знайти приміщення навіть від 15 м².

Сайт Pro Гроші пропонує підбірку маленьких квартир, які можна купити у столиці України як у новобудовах, так і в старому фонді.

Яке найменше житло пропонують у новобудовах

Розпочнемо з пропозицій від забудовників. Житло ще не використовувалося, відповідно, немає меблювання. За один квадратний метр просять 600-700 доларів, отже в середньому за квартиру площею 20 м² покупець заплатить 12 500 доларів. Зокрема в Дарницькому районі Києва від ЖК "Сонячний" є варіант придбати нерухомість у будинку з цегляними стінами, утепленими по фасаду якісною мінеральною ватою. Площа кухні дорівнює 7 м², планування – студія.

Чимало квартир з ремонтом та повним меблюванням, але ціна такого нерухомого майна буде відповідною до запропонованих умов. У Голосіївському районі продають житло площею 21,59 м² (кухня – 8 м²) у будинку бізнес-класу. Серед приємних бонусів від власника – особистий дворик, електрична станція, власна свердловина. Каналізація та водопостачання – централізовані. Ціна – 36 703 доларів.

Нова 1-кімнатна квартира в ЖК "Метрополія Дарниця" (вул. Сормівська, 3) площею 22 м² продається за 41 000 доларів. Будинок ввели в експлуатацію у 2021 році, навколо – дитячий та спортивний майданчики, підземний паркінг, є відеоспостереження та охорона території. Ремонт виконаний якісно, присутня вся необхідна побутова техніка та меблі: кондиціонер, телевізор, бойлер, меблева фурнітура, диван, шафи, тумби тощо.

Схожий варіант реалізує житловий комплекс "4U", квартира розташована на вул. Наумова, 1. За площу 23 м², повноцінний ремонт з меблями та технікою власник просить 40 500 доларів. Планування – смарт, опалення централізоване, присутні консьєрж, охорона, дитячий майданчик. Всього поверхів 27, запропонована квартира знаходиться на четвертому.

Що можна придбати на вторинному ринку

Ціни не надто відрізняються від пропозицій у новобудовах. Наприклад, на вул. Бориспільська, 3/3 (Дарницький район) продають однокімнатну квартиру площею 22 м² за 23 500 доларів (1 068 дол. за м²). Кухня маленька, всього 4,5 м². Наявне централізоване опалення, стіни будинку – цегла, поверховість – 3-й з 5-ти. За словами власника, житло повністю готове до заселення, меблі та техніка залишаться по домовленості.

На вул. Волго-Донській, 75 є непоганий варіант за 28 000 доларів. Квартира має загальну площу 21 м², кухня ще менша, ніж у попередній пропозиції – 4 м². Повністю укомплектований житловий стан, на підлозі встановлена плитка, стіни рівні та без пошкоджень. Житло переплановано під студію, присутній кондиціонер.

У Шевченківському районі продають квартиру площею всього 17 м², хоча кухня займає 5 м². Вона розташована на вул. Машинобудівній, 41. Поверховість будинку – 17, житло знаходиться на 7 поверсі. Ціна у 29 900 доларів продиктована плануванням: це смарт-квартира з якісним ремонтом, яка продається з повною комплектацією – є пральна машина, телевізор, холодильник, вбудована кухня та шафа, кондиціонер, мікрохвильова піч, електрочайник, диван.

За неймовірну вартість у 53 000 доларів пропонують покупцям квартиру на вул. Регенераторній (Дніпровський район). Власник просить 2650 дол. за м² у житловому комплексі "Комфорт Таун". Серед позитивних особливостей нерухомості – охорона будинку, відеоспостереження, паркінг та паркова зона, футбольне поле, тенісний корт тощо. У квартирі присутні меблі та побутова техніка, яку повністю залишаються новим мешканцям.

Як бачите, варіантів на ринку дійсно чимало, незважаючи на новини про зміни в оподаткуванні, які набудуть чинності с 1 листопада поточного року. Відтоді запроваджують ПДВ за касовим методом для забудовників, а для продавців на первинному ринку – ПДФО у розмірі 18% з різниці між ціною купівлі і ціною реалізації при першому продажу квартири.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як купити квартиру, щоб не чекати завершення будівництва роками. Також ми повідомляли, як не натрапити на довгобуд і вдало купити квартиру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.