Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Забудовники змінили розцінки – скільки коштують квартири в новобудовах наприкінці вересня

Ринок нерухомості в Україні залишається цікавим і динамічно розвивається, надаючи різноманітні можливості для інвестицій та покупки житла

Фото: DOM.RIA, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні більшість забудовників підняли вартість квартир у новобудовах

Фото: DOM.RIA, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Первинний ринок нерухомості в Україні постійно зазнає змін, і це створює як шанси, так і виклики для потенційних покупців. Останнім часом спостерігається збільшення вартості квартир у новобудовах, що могло бути спричинене зростанням собівартості будівництва та коливаннями курсу долара.

Сайт Pro Гроші пропонує за допомогою сайту купівлі-продажу нерухомості ЛУН дізнатися, скільки коштують однокімнатні квартири площею 50 квадратних метрів в новобудовах у Києві наприкінці вересня.

Яка вартість квартир у новобудовах Києва

Станом на 25 вересня, середня вартість квартири у новому житловому комплексі (ЖК) Києва становить 47 100 гривень за квадратний метр. Це означає, що середня ціна однокімнатної квартири площею 50 квадратних метрів складає 2,35 млн гривень. Проте варто зауважити, що ціни можуть відрізнятися в залежності від типу новобудови.

  • Новобудови преміумкласу.

У преміумсегменті середня вартість квадратного метра зменшилась у порівнянні з початком вересня. Якщо на початку місяця середня ціна за "квадрат" становила 116 300 гривень, то наразі вона в межах 114 300 гривень. Отже, якщо ви маєте намір придбати квартиру площею 50 квадратних метрів в цьому сегменті, то вона обійдеться вам близько 5,7 млн гривень.

  • ЖК бізнес-класу.

Середня ціна квадратного метра в бізнес-класі залишилася стабільною і становить 69 400 гривень за "квадрат". Для придбання однокімнатної квартири у такому ЖК потрібно заплатити приблизно 3,4 млн гривень.

  • Новобудови класу комфорт.

У сегменті комфортних новобудов, націленому на широку аудиторію, середня вартість квартир залишається стабільною і складає 38 000 гривень за квадратний метр. Це дозволяє придбати нерухомість площею 50 квадратних метрів за 1,9 млн гривень.

  • ЖК економкласу.

Найбільше зростання середньої вартості квадратного метра відбулося саме в економсегменті ЖК. Якщо на початку місяця вартість становила 34 000 гривень за метр, то тепер вона піднялася до 36 600 гривень. Відповідно, ціна однокімнатної квартири, площею 50 квадратних метрів, в такому типі новобудов становитиме практично 1,7 млн гривень.

Які існують мінуси та плюси проживання у закритому ЖК

У сучасному світі житлові комплекси закритого типу набувають популярності. Ця форма нерухомості має свої переваги та ризики. Сайт Pro Гроші поспілкувався з експерткою з нерухомості Вікторією Берещак щодо обрання житла в закритому ЖК.

До мінусів такої нерухомості вона віднесла той факт, що в деяких ЖК може бути обмежена інфраструктура. Особливо якщо комплекс знаходиться за містом. Тому перед вибором важливо переконатися, що всі необхідні послуги доступні у вашому новому місці проживання.

Також при заселенні в перші черги закритого ЖК потрібно бути готовим до відсутності повноцінної інфраструктури. Може знадобитися час для формування необхідних об'єктів, і ви можете чекати відкриття магазинів, кав'ярень тощо.

Попри ризики, життя в закритих ЖК може бути привабливим. Переваги включають високий рівень безпеки, оскільки територія зазвичай охороняється. Також важливо відзначити, що правильне формування цінностей та політики продажу можуть створити спільноту з подібними цінностями та потребами. Закритий ЖК спонукає забудовників до створення різноманітних корисних об'єктів, таких як магазини, кафе та дитячі майданчики, які полегшують життя мешканців.

Раніше ми повідомляли, коли ціни на оренду квартир підуть на спад. Також ми писали, який мають вигляд неординарні ЖК в Україні та скільки коштують там квартири.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.