Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціновий бум на ринку нерухомості Києва: як змінилася вартість оренди квартир

Ринок нерухомості в столиці Україні доволі динамічний, тому там завжди спостерігаються зміни у вартості житла

Фото: DIM.RIA, Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Києві зросла вартість оренди квартир

Фото: DIM.RIA, Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Києві на ринку нерухомості відбулися певні зміни, які стосуються оренди житла. За останні шість місяців у столиці ціни на квартири помітно підвищилися. Це створює для українців, які винаймають житло, нові виклики.

Про це свідчать дані M2bomber.

Так, за останні пів року середня вартість квартир зросла з 12 056 до 15 000 грн, різниця становить майже 3 000 гривень. Динаміка збільшення цін доволі імпресивна, особливо враховуючи той факт, що нерухомість подорожчала на понад 1 300 грн лише за один місяць.

Динаміка зміни вартості оренди житла у Києві
Динаміка зміни вартості оренди житла у Києві
Фото: M2bomber


Яка вартість оренди 1-кімнатної квартири

Якщо розглядати окремо ціни на оренду 1-кімнатних квартир, то найчастіше за них беруть 7 800 грн, що становить 9,4% всіх оголошень на сайтах з нерухомості. Також серед найпопулярніших цін для цього типу житла можна виділити:

  • 19 800 грн – 6,8%;
  • 9 000 грн, 10 200 грн, 15 000 – 6%.

Скільки доведеться заплатити за 2-кімнатну квартиру у Києві

Найчастіше кияни пропонують орендувати їхні квартири за 12 800 або ж 14 400 грн, що становить 8,3% всіх оголошень. Крім того, на сайтах нерухомості можна знайти такі пропозиції:

  • 10 400 грн – 5,8%;
  • 16 800 грн, 24 800 грн – 5,1%.

Скільки коштує оренда 3-кімнатної квартири

Якщо ви хочете винайняти 3-кімнату квартиру у столиці, будьте готові платити за неї кожен місяць 12 000 грн – 8,9% оголошень саме з такими цінами. Також таку нерухомість можна орендувати за вартістю:

  • 9 600 грн, 20 400 грн – 7,3%;
  • 25 200 грн – 6,5%.

Що буде з цінами на нерухомість цієї осені

Експертка з нерухомості Вікторія Берещак у коментарі сайту Pro Гроші допомогла розібратися в цьому питанні. За її словами, на вартість житла в Україні неабияк впливає війна. Саме тому, попри зниження попиту на житло, ціни не падають, а, навпаки, збільшуються.

Берещак зазначила, що прогнозувати ринок нерухомості в таких умовах складно, проте можливе зростання попиту на житло на 10-15% до кінця року, якщо ситуація залишиться стабільною. Це призведе до поступового збільшення цін на житло на рівні собівартості, приблизно на 10-12%.

Раніше ми повідомляли, яку нерухомість пропонують українцям за 21 тис. доларів у Києві. Також сайт Pro Гроші разом з експерткою з нерухомості Вікторією Берещак з'ясував, на якому поверсі насправді не варто купувати квартиру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.