Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Такого ніхто не очікував – на якому поверсі насправді не варто купувати квартиру

Вибір того, на якому поверсі краще придбати квартиру, може стати справжнім випробуванням для українців

Фото: DIM.RIA, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Експертка розповіла, чому українці не хочуть купувати квартири на першому та останньому поверхах

Фото: DIM.RIA, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Покупка квартири – це важливий крок у житті, і одним з найважчих є вибір, на якому поверсі краще жити. Для деяких людей неприйнятними є перші поверхи через гомін з вулиці. Інші можуть уникати останніх поверхів, адже переконані, що там вони будуть страждати від протікань даху під час дощу.

На якому поверсі все ж таки краще не купувати квартиру, розповіла експертка з нерухомості Вікторія Берещак у коментарі сайту Pro Гроші.

Чому перший та останній поверхи відлякують українців

Зазвичай покупці обходять стороною оголошення з продажу нерухомості на першому поверсі. Особливо коли йдеться про вторинний ринок.

Якщо ми говоримо про вторинний ринок, то на першому поверсі під квартирою підвал, відповідно, в приміщенні буде холодніше, сиріше, може бути таке, що старі комунікації прориває і волога збільшується тощо.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Також люди уникають квартир на останньому поверсі, адже в період дощів та снігу стара покрівля може протікати. Крім того, влітку може бути надто спекотно без кондиціонера. Тобто на останньому поверсі завжди клімат не надто комфортний.

Чому мають попит перші поверхи

Обираючи житло на первинному ринку, деякі українці надають перевагу саме першим поверхам. Це пов'язано зі зручністю та мобільністю.

На це також впливає те, що у нас вже є чималий відсоток осіб, які отримали інвалідність внаслідок воєнних дій. Тому перший поверх буде мати попит, тому що це зручно для таких людей, – зазначила Вікторія Берещак.

Очевидно, що покупка квартири завжди відображає вирішення особистих потреб особи. Усе залежить від того, що конкретно покупець потребує, і бувають такі, хто хоче жити саме на цих поверхах та активно їх розглядає.

Де краще не купувати квартиру

Якщо говорити про те, в яких будинках не варто купувати квартири, то це в будинках зі зношеними комунікаціями, де є проблеми з водопостачанням, в застарілих будинках, яким більш ніж 50 років тощо.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Саме з цього випливає відповідь на питання: на якому поверсі насправді не варто купувати квартиру. В тому разі, якщо ви плануєте купувати нерухомість на вторинному ринку, тоді краще уникати першого та останнього поверхів. З ними можуть виникати певні проблеми, про які вище розповіла Вікторія Берещак. Проте, якщо ви збираєтеся купувати квартиру на первинному ринку, тоді можете сміливо розглядати житло як на першому, так і на останньому поверхах.

Тобто з усього сказаного можна зробити висновок, що насправді купувати квартиру можна як на першому, так і на останньому поверсі. Головне, щоб будинок був не старий, та усе було полагоджене. Тоді ви зможете насолоджуватися життям у своєму новому житлі.

Раніше сайт Pro Гроші разом з експерткою з нерухомості Вікторією Берещак розібрався, що буде з цінами на житло цієї осені. Також ми писали, яку підлогу краще обрати українцям з невеликим бюджетом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.