Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Приваблива нерухомість у Києві: що пропонують українцям за 21 тис. доларів (фото)

Нерухомість у Києві, хоч і довгий час вважалася недосяжною мрією для багатьох, тепер може стати доступнішою завдяки різноманітним пропозиціям на ринку

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Києві невелику квартиру продають за 21 тис. доларів

Фото: Pixabay, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Київ завжди приваблював людей. Однак нерухомість у столиці асоціюється зі значними витратами та недосяжністю для більшості громадян. Проте останнім часом, на щастя, на ринку можна знайти пропозиції, які можуть виявитися доступними для різних верств населення.

Редакція Pro Гроші знайшла на маркетплейсі DIM.RIA недорогу квартиру.

Одним з яскравих прикладів того, що придбати нерухомість "не за всі гроші світу" у Києві реально, стало оголошення про продаж однокімнатної квартири на вулиці Маслівка. Українцям пропонують придбати житло площею 21 квадратний метр.

Вартість об'єкта становить 21 000 доларів або 786 517 гривень. Тобто власник квартири оцінив один квадратний метр в 1 000 доларів. Важливою перевагою цього оголошення є відсутність комісійних.

 | Фото: DIM.RIA
 | Фото: DIM.RIA
 | Фото: DIM.RIA
 | Фото: DIM.RIA
 | Фото: DIM.RIA

Невелика квартира у Києві

Фото: DIM.RIA

Невелика квартира у Києві

Фото: DIM.RIA

Невелика квартира у Києві

Фото: DIM.RIA

Невелика квартира у Києві

Фото: DIM.RIA

Невелика квартира у Києві

Фото: DIM.RIA

Квартира продається вже з ремонтом та меблями, це дозволить новим власникам одразу заїхати та жити у нове житло. Також до переваг можна віднести тихий двір, власну свердловину та близькість до річки Дніпро.

Чим відрізняються "сталінки" та "хрущовки"

З таким запитанням редакція Pro Гроші звернулася до експертки з нерухомості Вікторії Берещак. Вона пояснила, що "сталінками" називають будинки, які побудували до 1953 року. Вони збудовані за декілька етапів будівництва, що почалися з 1920-х і завершилися 1953 роком. Основною рисою "сталінок" є використання ампірного стилю в архітектурі.

Йдеться про високі стелі, приблизно 2-3 метри й навіть більше, масивні колони в будинках, дуже товсті стіни, доволі великі віконні отвори. Але, як правило, у квартирах, які знаходяться в цих будинках, дуже маленька ванна кімната, або вона взагалі може бути відсутньою.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Інший тип будівель, що досить поширений, — це "хрущовки", які були побудовані в період з 1954 по 1965 рік. Вони відзначаються наступними рисами:

  • невелика кількість поверхів, зазвичай 3-5;
  • маленька площа кімнат;
  • тонкі стіни;
  • маленькі кухні, приблизно 7-9 квадратних метрів;
  • об'єднані санвузол та ванна кімната;
  • відсутність ліфтів.

Зараз багато "хрущовок" та "сталінок" потребують реконструкції та модернізації, з огляду на їхній вік і стан. На сьогодні в Україні спостерігається понад 25 000 таких будинків.

Раніше ми повідомляли, за скільки колишній нардеп хоче продати гігантський маєток. Також ми писали, що відбувається з цінами на вторинному ринку Києва.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.