Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни зростають щохвилини? За скільки можна орендувати житло у Києві

Частина жителів, які вимушено виїхали за кордон через війну, повертатимуться ближче до осені, а тому попит зросте ще більше

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Попит на оренду квартир в столиці росте

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На сьогодні орендувати житло бажає все більше українців. Попит на оренду квартир росте, а тому ростуть і ціни. Наприклад, за півроку вартість оренди житла в новобудовах зросла на 15-20%, а на вторинці – на 10-15%.

Про це пише РБК-Україна.

Попит на оренду житла в Києві та інших великих містах росте через популярність місць роботи та освіти там. Це приваблює студентів, молоді професіонали та сім'ї, які шукають кращих можливостей роботи та розвитку.

"Багато людей, зокрема молоді, стикаються з фінансовими обмеженнями. Це ускладнює їм можливість придбання власного житла. І це стимулює зростання попиту на орендоване житло, бо воно є більш доступним та менш обтяжливим з фінансової точки зору", – каже професійний рієлтор та голова Комітету з інформаційних технологій Спілки фахівців з нерухомого майна України (СФНУ) Олександр Бойко.

Також частина жителів великих міст, які вимушено виїхали за кордон через війну, повертатимуться ближче до осені, а тому попит зросте ще більше.

Скільки коштують квартири

Орендувати 1-кімнатну квартиру в новобудові можна в середньому від 10 000 до 15 000 гривень за місяць. Але все залежить від району і розташування житла.

Оренда 2-кімнатної квартири в новобудові варіюється від 15 000 до 20 000 гривень, а ціна на 3-кімнатні квартири зазвичай починається від 20 000 гривень і вище.

А от орендувати 1-кімнатну квартиру на вторинному ринку можна від 6 000 до 10 000 гривень за місяць. Ціни на оренду 2-кімнатних квартир на вторинному ринку коливаються від 12 000 до 18 000 гривень. Оренда 3-кімнатних квартир зазвичай починається від 18 000 гривень і може досягати 25 000 гривень за місяць.

В яких районах Києва житло найдешевше та найдорожче

Найдорожчі райони пов'язані з їхнім престижем, розташуванням у центрі міста та розвиненою інфраструктурою. Тому здебільшого це центральні райони столиці:

  • Печерський;

  • Оболонський;

  • Голосіївський;

  • Шевченківський;

  • Дарницький;

  • Подільський.

А от найдешевшими районами можна вважати:

  • Деснянський;

  • Святошинський;

  • Дніпровський;

  • Солом’янський.

Яке житло має попит на ринку

Стабільно мають попит однокімнатні квартири, але не маленькі. Єдиний виняток становить Київ, бо тут чимала ціна оренди. Але загалом людей цікавлять об'єкти від 40 до 55 квадратних метрів.

Раніше досить неохоче орендували великі квартири, однак зараз на них є попит, адже:

  • житло шукають великі родини;

  • набирає популярності тренд на колівінг (винаймати однокімнатну квартиру самостійно можуть не всі, а тому люди винаймають її спільно).

Більше про оренду житла читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав про купівлю нерухомості за кордоном. Також ми повідомляли про те, скільки коштують квартири в Києві залежно від типу забудови.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.