Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на "вторинку" в Києві: скільки коштують квартири залежно від типу забудови

Вартість квартир може не відповідати середнім показникам, адже ціни залежать від забудов, а вони відрізняються по рокам, типам, і серіям

Фото: Unsplash, OLX. Колаж: Pro Гроші

Які ціни на квартири у Києві на вторинному ринку

Фото: Unsplash, OLX. Колаж: Pro Гроші

Ціни на квартири диктують, в тому числі, типи забудов. Середня вартість однокімнатного житла на вторинному ринку – це не показник, від якого варто відштовхуватися, адже якась конкретна квартира може коштувати набагато більше чи менше залежно від року будівництва, типу та серії будинку.

Про це розповів рієлтор і блогер Віталій Свірідов.

Протягом півтора місяці він аналізував ціни на квартири на вторинному ринку за категоріями будинків: часом зведення і класами забудов. Він дійшов висновку, що реальна вартість різних пропозицій далеко не завжди співпадає з середнім показником в регіоні.

"Скільки приблизно коштують квартири на ринку вторинної нерухомості Києва? Дати відповідь на це питання реально дуже складно. Бо як скласти якусь середню вартість, коли будинки відрізняються по рокам, типам і серіям. І ще при цьому треба врахувати поточний стан ремонту і площу квартири", – зауважив фахівець.

 | Фото: Instagram
 | Фото: Instagram
 | Фото: Instagram
 | Фото: Instagram

Середні ціни на нерухомість у Києві

Фото: Instagram

Середні ціни на нерухомість у Києві

Фото: Instagram

Середні ціни на нерухомість у Києві

Фото: Instagram

Середні ціни на нерухомість у Києві

Фото: Instagram

Якщо поглянути на інфографіку, запропоновану рієлтором до ознайомлення, то можна з’ясувати, що найдешевшими у столиці є так звані "хрущовки" 1955-1970-х років навіть з хорошим сучасним ремонтом. Вартість квадратного метра в однокімнатному житлі, де необхідний ремонт, – близько 1 100 доларів. Майже на 100 доларів зменшується ціна за кв.м з кожною додатковою кімнатою.

Найбільше коштують квартири в царських будинках (дореволюційних, які мають історичну цінність). Це можна пояснити невеликою кількістю пропозицій на ринку та розташуванням (зазвичай стоять у центральних частинах міст). Страшно уявити, але ціна квадратного метра квартири у хорошому стані – понад 3 000 доларів (якщо оселя чотирикімнатна – 3 600 доларів). Якщо потрібен ремонт, вартість майже 2 000 доларів.

Також досить високі ціни у Києві на сучасні індивідуальні проєкти. Це не дивно, бо таке житло надає мешканцям максимальний комфорт проживання, подекуди воно облаштоване інноваційними технологіями, як от система "Розумний будинок". За чудовий стан покупці заплатять 2 300 дол./кв.м, за оселю без ремонту – 1 500 дол./кв.м.

Які країни обрати для інвестицій в житло

Якщо маєте намір купити нерухомість за кордоном, зважайте на цілі, що стоять перед вами. Експертка Вікторія Берещак назвала країни, на які треба звернути увагу інвесторам, охочим до купівлі об’єктів, які планують здавати в оренду. Хорошими варіантами є:

  • Хорватія;
  • Чорногорія;
  • Іспанія;
  • Італія;
  • Португалія;
  • Дубаї;
  • Польща.

Більше дізнатися про нюанси вкладення коштів в інвестиційну нерухомість та способи пасивного доходу за кордоном можете в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як зробити житло більш комфортним та функціональним. Також ми повідомляли, як підготувати квартиру до продажу та на що українцям варто звертати увагу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.