Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Альтернативи балкону: як зробити житло більш комфортним та функціональним

Балкон – це саме та частина квартири, де є доступ до свіжого повітря, природи та міста

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Підійдіть до питання більш практично

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Часто люди думають, що балкон це не повноцінний простір, а тому роблять там хаос. Однак якщо додати зусиль і фантазії, то саме це місце може стати улюбленим у квартирі. Для цього вам навіть не потрібен капітальний ремонт.

Про це пише The Village Україна.

Визначтеся з функцією балкона

Краще підійти до питання більш практично. Якщо у вас у квартирі є місце для зберігання речей, то далі можете робити з балкона те, що захочете. Але звертайте увагу на його розмір, засклений він чи відкритий.

На що можна перетворити балкон

Лаундж-зона

Такий простір можуть влаштувати ті, чиї вікна виходять на парк або вулицю. Якщо ваш балкон має стандартну глибину, то кількох стільців, кавового столика та горщиків з улюбленими рослинами цілком вистачить. Завдяки сушильним машинам нам не треба більше розвішувати білизну, завдяки паркінгам – можна не прибивати до стіни велосипеди та лижі.

Головне правило меблів у лаунж-зоні – простота. Почніть із мінімалізму і додати більше декору й рослин, але не вішайте їх на стіну.

Кабінет

Наразі робочий кабінет удома – не примха, а потреба. Якщо у вашій квартирі зони роботи та відпочинку змішуються, а співмешканці відволікають, то спробуйте формат балконного офісу.

Також свіже повітря впливає на когнітивні функції, що відповідають за працездатність, сконцентрованість і реакцію. Подбайте також про розетки. І не забудьте, що рамка розеток, яка виступає, має не заважати вільно відкривати вікна й розташовувати настільну техніку.

Місце для зберігання речей

Балкон – частина квартири з доступом до свіжого повітря, природи та міста. Тому краще все-таки перемістити речі всередину квартири. Наприклад, у комору, пральню, гардероб або будь-яке інше побутове приміщення. Однак якщо ви не готові до таких змін, то варто дотримуватися кількох порад для організації речей на балконі.

  • Не скидайте речі на підлогу. Для зберігання є шафи, комоди, стелажі. А якщо ви хочете бачити всі речі та контролювати процес їхнього накопичення, обирайте контейнери та органайзери з відкритими полицями.
  • Пам’ятайте, що кожен предмет має своє місце. Для велосипедів організуйте гачки на стіні чи стелі, а габаритні речі розміщуйте на закритих антресолях.
  • Залишіть вільний простір для себе. Проводьте на балконі заняття з йоги чи влаштовуйте там сніданки на свіжому повітрі. Також не забудьте про місце для рослин.

Раніше ми розповідали, як під час війни зекономити на ремонті та уникнути грубих помилок. Також ми писали, скільки коштує дизайн-проєкт квартири в Україні.

Більше про дизайн інтер'єру читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.