Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на квартири зростають, але можна отримати знижки: що пропонують забудовники

Ціни на квартири продовжують зростати навіть попри низький попит, при цьому забудовники пропонують покупцям різні дисконти та знижки

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Що пропонують забудовники українцям

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Наразі на ринку нерухомості спостерігається зниження попиту, однак ціни на квартири продовжують зростати.

Про це у своєму інтерв'ю розповів юрист, СЕО та співзасновник проєкту Monitor.Estate Володимир Копоть.

Що відбувається з цінами на ринку нерухомості

За словами експерта, при виборі житла варто орієнтуватися на ціни, які були до початку повномасштабно війни в Україні. Наприклад, якщо середня ціна квадратного метра становила близько 1 000 доларів, то і зараз він має стільки коштувати.

"Якщо говорити загалом про Україну, то зростання вартості квадратного метра у гривні відбулося в межах 40%, у доларах воно значно менше — буквально 5−7%. Тому я б закладав фінансову модель в межах 1 000 − 1 500 доларів", – каже Копоть.

Також він наголосив, що реальну вартість квартири люди дізнаються під час укладання договору. Зараз забудовники придумують безліч варіантів, аби залучити кошти клієнта, щоб покрити хоча б зарплату працівників. Однак є реальні знижки, на які можуть розраховувати покупці.

"На 2-3% знижки можна сміливо розраховувати. Якщо правильно комунікувати із забудовником, то можна отримати й всі 5-7%. Також багато що залежить від самої квартири: чим вона менша і ліквідніша, тим менший дисконт. На великі апартаменти вартістю в районі 200 тис. можна отримати більшу знижку", – зазначив експерт.

Де у Києві знаходяться найдорожчі квартири

Наразі середня вартість квадратного метра становить 34 200 гривень, однак вона може зрости. Голова комітету інформаційно-технічного забезпечення Спілки фахівців з нерухомого майна Києва Олександр Бойко зазначив, що підвищення вартості квартир у новобудовах очікується після завершення бойових дій та припинення обстрілів українських міст. А через кризову ситуацію найпершими купуватимуть дешевші квартири.

Середня ціна квадратного метра в різних районах столиці становить:

  • Деснянський район – 34,2 тис. грн;
  • Святошинський район – 38,8 тис. грн;
  • Дніпровський район – 39,3 тис. грн;
  • Дарницький район – 39,7 тис. грн;
  • Солом'янський район – 40 тис. грн;
  • Оболонський район – 44,5 тис. грн;
  • Голосіївський район – 46,1 тис. грн;
  • Подільський район – 61,8 тис. грн;
  • Шевченківський район – 65,2 тис. грн;
  • Печерський район — 107,7 тис. грн.

Раніше ми розповідали, чому в Україні зупинили укладання договорів купівлі-продажу нерухомості. Також ми писали, де в Україні знаходяться найдорожчі квартири.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.