Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на квартири вже не злетять до небес? Скільки коштує житло в новобудовах Києва

Розповідаємо, як змінилися ціни на квартири у столичних новобудовах навесні 2023 року

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Скільки коштують квартири в ЖК різних класів у Києві

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Наразі ринок нерухомості починає потроху оговтуватися від різких змін, які сталися після початку повномасштабної війни.

Ми проаналізували сайт купівлі-продажу нерухомості ЛУН та дізналися, скільки у квітні 2023 року коштують квартири в новобудовах у Києві та як змінилися ціни з початку весни.

Ціни на житло в ЖК у квітні 2023 року

Наразі середня вартість квадратного метра в новобудовах у Києві становить 48 000 гривень. Такі ж показники можна було спостерігати й у березні 2023-го.

Щодо окремих новобудов певних класів, то там можна навіть спостерігати динаміку зниження цін. Наприклад, в ЖК преміумкласу вартість квадратного метра помітно знизилася, порівняно із березнем. Наразі в новобудовах такого класу квадратний метр коштує в середньому 116 700 гривень. У березні середня ціна становила 123 800 гривень.

В ЖК бізнес-класу ціна квадратного метра трохи зросла, у квітні його середня вартість становить 65 700 гривень. У березні квадратний метр коштував в середньому 65 600 гривень.

В новобудовах класу "комфорт" середня вартість квадратного метра залишилася на рівні березневих показників, тобто наразі він коштує 40 000 гривень.

Ціна квадратного метра в ЖК економкласу зросла на 1 500 гривень, порівняно із березневими показниками. Наразі він коштує в середньому 35 500 гривень. Відповідно у березні середня вартість квадратного метра становила 34 000 гривень.

На які квартири потрібно звернути увагу у квітні

Експертка з ринку нерухомості Вікторія Берещак розповіла сайту Pro Гроші, що насамперед потрібно оцінювати не окрему квартиру, а життєвий простір, який ви отримуєте. Варто звернути увагу на інфраструктурне наповнення проєкту, території або району, наявність соціально-побутових об'єктів та транспортну доступність.

На первинному ринку потрібно дивитися на об'єкти з готовністю не менше 70% або об'єкти, які будуються швидкими темпами. Тобто, важливо, щоб об'єкт власне будувався, а не створювалася видимість.

Раніше ми розповідали, що ChatGPT розповів про квартиру, на якій ви точно зможете заробити. Також ми писали, які квартири скуплятимуть зі швидкістю світла після війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.