Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На які квартири потрібно звернути увагу у квітні – поради для українців

Разом з експерткою розібралися, на що потрібно звертати увагу під час купівлі житла

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Насамперед звернути увагу потрібно на житловий комплекс

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Наразі досить велика кількість українців знаходиться в пошуку житла як для інвестицій, так й для житла. Проте, більшість з них не знає, які квартири варто зараз купувати та на що потрібно звернути увагу.

Про це сайту Pro Гроші розповіла експертка з ринку нерухомості Вікторія Берещак.

На що потрібно звернути увагу під час купівлі житла


Експертка нагадала, що насамперед потрібно оцінювати не окрему квартиру, а екосистему або життєвий простір який ви отримуєте. Наприклад, інфраструктурне наповнення проєкту, території або району, наявність соціально-побутових об'єктів та транспортна доступність.

Не слід забувати й про безпекові моменти, тобто, зрозуміле ком'юніті, закрита або можливо обмежена територія доступу, відеонагляд тощо.

Якщо ми говоримо про первинний ринок та інвестування, потрібно дивитися на об'єкти з готовністю не менше 70% або об'єкти, які будуються швидкими темпами, наприклад, не менше одного-двох поверхів в теплий сезон. Тобто, важливо, щоб об'єкт власне будувався, а не створював видимість.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Також потрібно звернути увагу на інженерні комунікації, якість будівництва, використані матеріали, зокрема на їхню екологічність на енергоефективність. Про такі питання не варто забувати навіть в умовах обмеженого бюджету або в умовах гострого квартирного питання.

Які квартири варто обирати у квітні


За словами Вікторії Берещак, все залежить від вашої мети, якщо ця квартира для житла, вона насамперед визначається певними запитами та фінансовими можливостями.

Якщо ви мрієте про трикімнатну квартиру в центрі Києва, але не маєте достатньо коштів, не жертвуйте власним комфортом та безпекою, купуючи поганий об'єкт, аби тільки купити. Потрібно обирати ліквідний об'єкт, який ви зможете перепродати протягом 3-5 років та проінвестувати у квартиру своєї мрії. Я рекомендую звертати увагу більше на комплекси "місто в місті", адже в них набагато більше перспектив, – каже експертка.

Проте, якщо у вас достатній бюджет для купівлі повноцінного житла для життя, потрібно розраховувати з позиції, що зараз квартира – це ще й часто офіс та прихисток для інших членів родини. Тому не варто жертвувати квадратними метрами, за можливістю краще обрати двокімнатну або трикімнатну квартиру.

Варто пам'ятати, що купівля житла – це інвестиція у ваше майбутнє та комфортне життя. Вибір квартири це дуже індивідуальний процес, адже все залежить насамперед від потреб покупця.

Раніше ми розповідали, як змінилися ціни на новобудови від початку війни. Також ми писали, чи варто зараз інвестувати в нерухомість.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.